Odličnom obranom utišana Zvezda, Final Four sve dalje...
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.3.2009 u 0:03.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: Arhiva (ZDS)


Tornado od prve do posljednje minute, za pet!

Oko tristotinjak pripadnika Tornada od prve do posljednje minut glasno su i bučno podržali košarkaše Zadra što su im izabranici Zamage Sagadina uzvratili na najbolji mogući način – pobjedom! Pripadnici Tornada prisjetili su se i Tomislava Ivčića, legende Zadra te su u čast zadarskoj legendi otpjevali 'Kalelargu'.
Košarkaši Zadra slavili su večeras u Krešinom domu protiv Crvene Zvezde rezultatom 71-61. Zadrani su nastupili bez krilnog centra Jere Macure koji je dan uoči utakmice sa Zvezdom ozlijedio koljeno nakon nezgodnog sudara sa suigračem Rokom Stipčević, pa je tako pobjedu svojih suigrača odgledao s tribina.

Utakmica je započela tricom Stipčevića, a nakon toga nadovezao se i kapetan Zadra Todor Gečevski s jednom dvicom. Zadrani su vodili 5-1, no Zvezda se drži u susretu te se mini serijom od 6-0 prvi put na utakmici prelazi u vodstvo. Tada i Zadrani rade seriju od 6-0 te prelaze u vodstvo od 11-6. Na 11-9 smanjuje Zvezdin igrač Štimac. Trice su upisali redom Stipčević i Dragičević. Do kraja prve četvrtine igrala se igra 'koš na koš', a rezultat prvog dijela susreta bio je 19-19.

Košarkaši Zadra tada padaju u crnu seriju, punih 8 minuta izabranici Zmage Sagadina nisu pogodili koš, a prvi koji nakon podužeg posta postiže koš za Zadrane bio je kapetan Todor Gečevski. Postigao je tricu za 29-29. Tada Zadrani padaju u još jednu crnu seriju, izgubljenih lopti. U samo nekoliko minuta igrači Zadra panično su reagirali u više navrata te su na poprilično jeftin način gubili lopte, a jedan od nemirnijih u igri Zadra bio je i Damir Rančić koji prije kraja prvog poluvremena mora na klupu radi četiri osobne pogreške.

Zadrani tada rade seriju 13-2 te se odvajaju na 35-29. Posljednji koš u prvom poluvremenu postigao je gostujući igrač Marković koji tricom rezultat ponovno vraća u nemirne vode. Rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 35-32 za Zadar.

Zadrani drugo poluvrijeme otvaraju serijom od 8-0, Perić pogađa jedno bacanje, Farmer iz sljedeće akcije polaže, nakon njega Stipčević stavlja tricu, a Perić polaže 43-32. Gosti se vraćaju dvicama, dvije je postigao Štimac, a jednu Roberts (43-38), no Zadrani s dva pogođena bacanja Farmera, jednim polaganjem Boise te još jednim polaganjem Farmera odlaze na 49-40. Na kraju pretposljednje četvrtine Zadrani su vodili 54-45.

Zadnju četvrtinu otvara Johnson s tricom, a Kikanović vraća dvicom. Stipčević postiže tricu za 60-47, a Kikanović je opet strijelac, no ovaj puta sa linije slobodnih bacanja. Pogađa oba bacanja za 60-49. Rančić polaže za Zadrane, a Kikanović još jednom za Zvezdu.

U prvom dijelu indisponirani Rančić sada samo nekoliko minuta prije kraja utakmice, i sa četiri osobne pogreške - postiže tricu za 65-51. Kašelj polaže za 65-53, no Rančić mu uzvraća istom mjerom za 67-53. Do kraja utakmice Perić još jednom polaže za 69-56. S druge strane, odgovara mu Kovač tricom, a Dragičević polaže za 69-61. U zadnjoj sekundi Stipčević postavlja konačnih, Zadar – Crvena zvezda 71-61.

Zadar je u Beogradu izgubio 10 razlike, no u Krešinom domu su slavili s također 10 koševa razlike, no zbog ukupne bolje koš razlike Zadar je sada bolji od Crvene zvezde u ukupnom omjeru, te će, ukoliko do toga dođe, a obje momčadi budu imale jednak broj bodova, Zadrani biti u prednosti.

Hemaform - Union Olimpija 74-70

Rezultat sa utakmice Hemofarm - Union Olimpija nikako ne odgovara Zadranima koji čekaju 'kiks' momčadi iz Vršca. Hemofarm je danas u Vršcu bio bolji od Union Olimpije 74:70.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.