Rok Stipčević: "Nadamo se pobijedi protiv Zvezde, uz pomoć Tornada"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 5.3.2009 u 22:16.
ZDNews.hr

Corey Brewer i Rok Stipčević Foto: ZadarSport (arhiva)


"Zadarska publika i navijači bi trebali respektirati naš uspjeh"

- Mislim da je ovaj rezultat koji smo napravili u Eurokupu za respektiranje i pozivam sve pripadnike Tornada da nas dođu podržati u što većem broju. Mislim da bi svi ljubitelji košarke i navijači trebali respektirati to što smo ušli među osam najboljih momčadi Eurokupa, ipak su to sve momčadi koje se ravnopravno mogu nositi s Euroligaškim momčadima. To je povijesni uspjeh za Zadar i hrvatsku košarku - kazao je Stipčević
U najavi utakmice sa Crvenom zvezdom, prvi 'play' Zadra, Rok Stipčević u razgovoru za ZadarSport kazao je kako su svi igrači jedino i samo skoncentrirani na utakmicu sa Zvezdom, napominje kako su Zadru dosta ugroženi izgledi za plasman na završni turnir NLB lige, 'Final four', te dodaje kako vjeruje da će se Tornado vratiti na tribine.

Što danas, pred kraj NLB lige reći o Crvenoj zvezdi?

- Dolazi nam Crvena zvezda koja je izuzetno neugodna momčad, dosta su lagani, dosta trče, agresivni su i visoki, sve su to fizički jako dobro pripremljeni igrači, to je 'tipična srpska škola'. Mislim da Pešić (trener Crvene zvezde, op.p) prakticira pressing po cijelom terenu, gledao sam njihovu utakmicu protiv Pamese, gubili su sa 15, 18 koševa razlike, oni se nisu predavali i na kraju su imali utakmicu u svojim rukama, međutim sreća je bila ta koja je odlučila i Pamesa je dobila tu utakmicu. Mi se pripremamo, moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani na utakmicu.

Od prve utakmice sa Zvezdom, Zadar je izmijenjen, što se sastava, ali i trenera tiče, također, promijenili ste i stil igre.

- Mislim da će ova utakmica u Zadru biti potpuno drugačija od prve koju smo igrali kod njih. Naš sastav je potpuno izmijenjen, došao nam je novi trener, potpuno smo promijenili način i stil igre. Mi u ovu utakmicu ulazimo s ciljem da je pobijedimo, kao i svaku koju igramo i ništa drugo nam nije u glavi osim razmišljanje kako i na koji način pobijediti Zvezdu. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti uz pomoć Tornada.

Dosta ste ugrozili izglede za odlazak na Final Four, kolike su šanse da se Zadar plasira na završni turnir?

- Jako smo ugrozili sebi i Zadru prolaz na 'Final four', no svi igrači će se truditi sve do posljednjeg kola, do posljednje sekunde utakmice jer mislimo da imamo kvalitetu s kojom zaslužujemo igrati na završnom turniru – kazao je Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.