Jere Macura: "Protiv Zvezde očekujemo paklenu atmosferu i povratak Tornada na tribine"
Piše: H.B. | Objavljeno 5.3.2009 u 0:40.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: Arhiva (ZadarSport)


Jere Macura, čovjek s nevjerojatnom obrambenom agresivnošću po prvi put nakon dvije godine igranja za Zadar 'ispao' je nakon pet osobnih pogrešaka u utakmici drugog kruga Eurokupa protiv Turk Telekoma, na što je dosta burno reagirao. Kaže kako je imao dojam da se utakmica igra u Turskoj, a ne u Zadru. Očekivanja za utakmicu sa Zvezdom su, naravno, pozitivna, očekuje se nova pobjeda u Krešinom domu...

'Zahvala 'ostalim' navijačima i poziv Tornadu'

- U utakmici s Turk Telekomom je bilo dosta navijača, no 'pravog' Tornada nije bilo. Što je, tu je… Oni znaju da nam fale i mi ih uvijek pozivamo da nas dođu podržati, no ovom prilikom se moram zahvaliti i ostaloj publici koja nas je odlično podržala u utakmici protiv Turk-a, bili su uz nas svih 40 minuta, zahvaljujem im što su nas nosili i pomogli nam da dobijemo tu izuzetno tešku utakmicu koja je bila važna za nas i cijelu Hrvatsku košarku.

U Torinu su šanse podjednake za sve...

Prema tvojoj procjeni, kolike su šanse Zadra za prolaz Banićevog Bilbao-a, ukoliko budete igrali protiv njih?

- To je jedna utakmica, mislim da su, realno gledajući šanse 50-50. Iako Bilbao ima Hrvatske reprezentativce i dosta su kvalitetna momčad, igra se 'knock-out', igra se jedna utakmica, a budući da se igra na neutralnom terenu, šanse su podjednake - kazao je Macura (h.b)
U istoj toj utakmici, protiv Turk Telekoma si 'ispao' nakon pet osobnih, burno si reagirao nakon pete, isključujuće, da li je bio faul ili ne?

- Malo mi je bio čudan bio kriterij u utakmici protiv Turk Telekoma, imao sam osjećaj da igramo u Turskoj, a ne u Zadru. Ovo mi je prva utakmica u dvije godine što sam u Zadru da sam iz utakmice ispao sa pet 'penala', tako da sam burno reagirao, u igri sam proveo svega petnaestak minuta i skupio tih pet osobnih, premda smatram da zadnju, petu osobnu nisam napravio.

Što za vas predstavlja utakmica protiv Crvene zvezde, koje su njihove karakteristike?

- Svi znamo što utakmica protiv Crvene zvezde, Cibone i Partizana znači gradu Zadru. Utakmica sa Zvezdom je nama važna utakmica, treba je pobijediti, trebamo što prije zaboraviti ovu veliku pobjedu nad Turk Telekomom. Zvezda je dosta jaka i nezgodna momčad, fizički i trkački su dosta moćni i naš glavni zadatak bit će ih zaustaviti. Fizički ipak nisu jaki kao Turk Telekom, tako da je to jedan dodatni plus za nas. Očekujem da će broj navijača biti veći nego što je bio protiv Turk Telekoma i naravno, očekujemo svi zajedno paklenu atmosferu i povratak Tornada na tribine.

Koje su prednosti Zadra u utakmici protiv Crvene zvezde?

- Prvo, oni dolaze kod nas, znači naša prednost je i naš domaći teren, uopće ne sumnjam da će atmosfera biti prava, naša se forma digla ovom pobjedom u Eurokupu, mi i dalje imamo teoretske šanse za ulazak na 'Final four ' NLB lige, trudit ćemo se koliko možemo, maksimalno, a ovu utakmicu shvaćamo jako ozbiljno, što ćemo i pokazati na parketu. Stisnut ćemo ih odmah u startu, od prve minute.

Koliko si zadovoljan svojim učinkom u posljednje vrijeme, naime, trener ti daje dosta povjerenja u posljednjih nekoliko utakmica…

- Zadovoljan san učinkom, iako uvijek može bolje, uvijek treba bolje. Nadam se da ću se iz utakmice u utakmicu dizati te da ću biti bolji i da ću zadovoljiti trenera i publiku, nadam se da će mi trener i dalje vjerovati i pružati mi minutažu. Na parketu ću, kao i do sada učinit sve da opravdam njegovo povjerenje.

Tvoj oporavak od automobilske nesreće je sada potpun?

- Oporavak je, hvala Bogu potpun. Eto, šok od nesreće je prošao i ja se polako vraćam u normalu – kazao je za kraj Macura u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.