Zmago Sagadin: "Briljirali smo prvo poluvrijeme"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.3.2009 u 23:54.
ZDNews.hr


Nakon pobjede Zadra nad Turk Telekomom održana je press konferencija na kojoj su treneri obje momčadi te igrači Zadra i Turk Telekoma kazali svoja viđenja današnje utakmice.

Rok Stipčević:

- Na početku sezone naš cilj je bio proći u drugi krug, ali mi smo napravili još jedan veliki korak dalje i ovom pobjedom uspjeli smo se plasirati na Final Eight. Mislim da je ovo rezultat napornih treninga jer smo slušali sve što nam je trener govorio. Ovo je pobjeda cijele momčadi i trenera. Na Final Eight možemo očekivati sve.

To je turnir koji se igra tri dana sistemom eliminacije i ako budemo fokusirani, ako ostavimo srce na parketu, ja vidim našu priliku za dobar rezultat. Svi mi treniramo, svi igramo, svi imamo dvije ruke i dvije noge i nitko nije favorit. Dati ćemo sve od sebe da ostavimo što bolji dojam. Cijeli tjedan smo se dobro pripremali za ovu utakmicu, bili smo upoznati sa svim elementima igre Turk Telekoma kako u obrani tako i u napadu i pridržavali smo onoga što nam je trener govorio. Imali smo nekih grešaka u obrani ali to je normalno jer se još uvijek uhodavamo u trenerov sistem.
Ova pobjeda je veliki, povijesni uspjeh za klub i mislim da navijači moraju ovo respektirati i dalje nas bodriti. Ovim putem pozivam Tornado da dođe u što većem broju jer Zadar sa i bez Tornada nije isti. Nadam se da će na sljedećoj utakmici biti tu i podržati nas jer oni su naš prvi igrač i veliki vjetar u leđa na svakoj utakmici - kazao je Stipčević na pressici nakon utakmice.

Zmago Sagadin:

- Prezadovoljan sam ovom pobjedom. Ovo je veliki rezultat i velika nagrada za i za igrače i za sve nas koji radimo s ovom momčadi u posljednje vrijeme. Kada sam došao ovdje znao sam da imamo male šanse za plasman na Final Eight, no mi smo se borili svaku utakmicu maksimalno i zato smo uspjeli preokrenuti situaciju i ostvariti ovaj veliki uspjeh. Ovu smo utakmicu dobili u prvom poluvremenu koje smo odigrali briljantno. Mislim da smo odigrali toliko dobro u prvom dijelu da zaboli glava. Rotirao sam sve igrače i svi su dali svoj doprinos. Nije uvijek dobro kada se na poluvremenu vodi 15-20 razlike jer se tada igrači u nastavku znaju malo opustiti, no mi smo izdržali do kraja i došli do velike pobjede. Sve igrače koje sam stavio u igru odigrali su vrlo dobro osim možda nekoliko grešaka u obrani. Prvo poluvrijeme ove utakmice dugo ću pamtiti. U nastavku smo imali određene probleme jer je tu dosta neiskusnih igrača ali mislim da smo kvalitetno priveli utakmicu kraju i da smo na koncu bili bolja momčad kroz ovih 40 minuta. Objektivno nismo bolji od Turka 20 razlike jer oni imaju sastav koji bi mogao slobodno igrati Euroligu, ali zato su ove pobjede toliko važne i još slađe. Zadovoljan sam ovom pobjedom i plasmanom na Final Eight i mislim da u budućnosti možemo igrati samo još bolje - kazao je Sagadin.

Ercument Sunter, trener Turk Telekoma:

- Zadarska je momčad doživjela mnoge promjene dolaskom novog trenera, naročito u obrani. Mi u prvom dijelu nismo mogli učiniti ono što smo planirali, a najveći problem imali smo na poziciji četvorke jer nam nije mogao igrati Bajramović. Tu smo imali dosta problema zaustaviti zadarsku pokretljivost pod košem. U drugom dijelu smo ih pokušali stići ali oni su napravili preveliku razliku koju je bilo zaista teško dostići. Uz to imali su i veliku podršku gledatelja i na kraju su zasluženo pobijedili. Želim im sreću u nastavku ovoga natjecanja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.