Zadar se plasirao na Final 8 Eurokupa u Torino!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.3.2009 u 22:27.
ZDNews.hr

Desmon Farmer postigao je 23 koša Foto: Sebastian Govorčin


"Uprava odlazi"

Samo tridesetak sekundi prije kraja utakmice, počelo je,a sada već tradicionalno skandiranje cijele dvorane - "Uprava odlazi". Tim skandiranjem zadarski navijači još jednom su jasno i glasno kazali što misle o radu Uprave KK Zadar.
Do prije nekoliko tjedana košarkaši Zadra bili su 'outsideri' što se Eurokupa tiče, no velikom pobjedom protiv Unicsa u Kazanu i današnjom pobjedom nad Turk Telekomom, izabranici Zmage sagadina su napravili nešto posebno, plasirali su se na završni turnir Eurokupa 'Final Eight' u Torino!

Već na samom početku Zadrani su vodili 7-0 koševima Gečevskog i Johnsona, no Turci su ubrzo odgovorili mini serijom 6-0. Stipčević pogađa tricu za 10-6, a Wright smanjuje na 10-8. Pet uzastopnih koševa Macura, a Gečevski 'stavlja' novu tricu za 18-8. Na prvi 'mali odmor' otišlo se sa 13 koševa viška za Zadrane, 31-18.

Drugu četvrtinu otvara Dudley koji dva puta za redom zabija za dva (31-22). Valja istaknuti i podatak kako su prvu tricu na utakmici Turci postigli tek u 15. minuti (39-30). S druge strane, Rančić zabija prvu tricu, a Perić ga ubrzo slijedi s dvicom za 43-30. Prilikom rezultata 48-38 za Zadar, Stipčević 'bombardira' turski koš novom tricom, gosti uzvraćaju dvicom, a onda Farmer postiže tricu za 54-40. Nekoliko sekundi prije kraja druge četvrtine, Juby krade loptu gostima te polaže za 56-40. Bio je to i konačni rezultat nakon 20 minuta igre.

Drugi dio susreta Zadrani su nastavili u 'starom' ritmu, Farmer pogađa za 59-40, zatim Macura 'stavlja' dvije dvice za 63-40 i najvećih, 23 razlike na današnjoj utakmici. Turci se nešto kasnije pomoću Dudleya i Wrighta vraćaju na 10 koševa razlike, no sve je već odavno mirisalo na pobjedu Zadra. Ovdje valja istaknuti podatak kako su u 30 minuta igre Turci pogodili samo jednu tricu, dok su Zadrani s druge strane pogodili čak deset trica!

Na otvaranju posljednje dionice susreta, Michael Wright, igrač Turk Telekoma nezgodno je pao nakon skoka pod zadarskim košem te je uz pljesak zadarske publike iznesen van terena na nosilima. Turk se nešto kasnije približio na samo 6 koševa razlike uz pomoć Blankeya i Tutkua, no Zadrani su se nisu predali, čak štoviše, uz pomoć talentiranog Amerikanca Desmona Farmera koji je zabio 23 koša, Roka Stipčevića sa 15 postignutih koševa (valorizacija 23) te kapetana Todora Gečevskog sa 20 kševa, uspjeli su osigurati prolaz Zadra na završni turnir koji će se od 2. do 5. Travnja, baš kao i lani održati u Torinu.

Zadar: Rančić 7, Perić 4, Stipčević 15, Marčinković, Johnson 9, Prostran, Gečevski 20, Olivari, Ružić 7, Macura 9, Car, Farmer 23. Trener: Zmago Sagadin.

Turk Telekom: Blakney 11, Erdogan 3, Ermis, Wright 21, Yarangume 2, Ozcan, Tutku 19, Akpinar 2, Dudley 20, Lang 2, Pars 6. Trener: Ercument Sunter.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.