Vladimer Boisa: "Vjerujem da možemo izboriti Final Four NLB lige i Final 8 Eurokupa"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.3.2009 u 23:04.
ZDNews.hr

Vladimer Boisa Foto: Euroleague.net, Planet.si


Vladimer Boisa, gruzijski reprezentativac sa slovenskom putovnicom jučer se po prvi puta prošetao po zadarskoj Kalelargi, o treninzima kaže kako je znao da će biti duži i naporniji, s obzirom na to da je već surađivao sa Zmagom Sagadinom u Olimpiji. Kaže kako je nesretan radi poraza protiv FMP-a te napominje kako vjeruje da će Zadar izboriti Final 8 Eurokupa u Torinu, ali i plasirati se na Final Four NLB lige.

Što znate o Zadru i koja su vaša očekivanja od kluba u koji ste upravo došli?

- Dobro, u gradu sam tu od jučer, otkako sam došao tu dobro mi je, treninzi su dosta duži i teži nego u Španjolskoj, ali zbog toga sam i došao u Zadar, znam Zmagu, u Olimpiji smo radili zajedno, znam da još uvijek postoji šansa u NLB ligi iako smo izgubili protiv FMP-a, dok god postoji i malo šanse, moramo dati sve od sebe i maksimalno se angažirati.

Kolike su šanse da Zadar prestigne Cibonu u borbi za Euroligaški ugovor za sljedeću sezonu?

- Ne znam kolike su nam ukupno šanse da prestignemo Cibonu što se ugovora s Euroligom tiče, no uvjeren sam da možemo još nešto napraviti u NLB ligi, ostaje nam i Eurokup i sigurno je da ćemo pokušati u utorak pobijediti i otići na Final 8 u Torino, vjerujem da možemo napraviti dobar posao još uvijek, što se NLB-a i Eurokupa tiče.

Zadar je, iznenađujuće, u Rusiji 'skinuo' Unics. Vi niste igrali u toj utakmici, što možete reći na temelju viđenoga?

- Zadar je bez mene u obje utakmice napravio veliki uspjeh pobijedivši Unics u Zadru, a kasnije i u Kazanu, smatram da je to bio veliki uspjeh Zadra, puno teže je zasigurno bilo pobijediti Unics u Rusiji i na tome svim igračima od srca čestitam, jer to je stvarno veliki uspjeh, a uzmemo li u obzir i to da su osvojili kup nekoliko dana prije, ta pobjeda je time i veća.

Može li Zadar na Final 8 u Torino?

- Realno gledajući, ako želite ići na Final 8 u Torino, a mi to želimo, onda ćemo dati sve od sebe da u utorak pobijedimo Turk Telecom, ukoliko izgubimo od Turaka, to znači da nismo zaslužili da se plasiramo na Final 8, uvjeren sam da možemo napraviti veliki korak i plasirati se na taj Final 8.

Da li si zadovoljan svojim debijem u utakmici protiv FMP-a

- Prije svega moram kazati da mi je jako žao što smo izgubili tu utakmicu, bila je to za nas vrlo važna utakmica i jako sam razočaran tim porazom, ja bih bio presretan da sam dao 0 koševa a da smo slavili. Nije bitna moja igra u toj utakmici, bitno je samo to da smo izgubili od FMP-a i da smo uvelike sebi ugrozili status što se tiče Final Four-a NLB lige. Zbog toga mi je vrlo teško pao poraz, ali poznam sistem igre i došao sam ovdje da pomognem, dat ću sve od sebe da pomognem ekipi, a sad, koliko će me trener koristiti, to njemu prepuštam.

Koliko znaš o zadarskim navijačima, o Tornadu?

- Jako puno sam čuo lijepih stvari o zadarskim navijačima, o Tornadu. Mogu slobodno kazati da će mi biti velika čast igrati pred njima. Nadam se da će nas u utorak podržati u velikom broju i pomoći nam da se skupa plasiramo na Final 8 u Torino – zaključio je za kraj Boisa u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.