Todor Gečevski: "Prilikom rezultata 70-69 dosuđen je faul za FMP, no mi ga nismo počinili!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.2.2009 u 20:21.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: ZadarSport(arhiva)


Todor Gečevski, kapetan Zadra u utakmici FMP-a i Zadra još jednom je postigao 'double-double' učinak! Za 36 minuta provedenih u igri postigao je 20 koševa, sakupio 10 skokova s ukupnom valorizacijom 23, poprilično impresivan individualni učinak za makedonskog reprezentativca i kapetana Zadra.

U razgovoru za ZadarSport nakon utakmice i nakon poraza od FMP-a (82-78) Todor je kazao kako je njemu suđen nepostojeći faul, i to u prijelomnom trenutku susreta, a prilikom rezultata 70-69 za FMP, trenutku kada su se gosti opasno približili, no, prema riječima kapetana Zadra suci su sudili faul koji nije postojao…

Najbolji skakač i strijelac NLB lige svih vremena!

Najbolji skakač i najbolji strijelac NLB lige svih vremena je kapetan Zadra Todor Gečevski! Ovu informaciju doznao je jučer kada mu je to rekao njegov suigrač Hrvoje Perić, kaže da je bio pomalo iznenađen, no veseli ga podatak da je najbolji, i to ne samo u skokovima (1039), već je i najbolji strijelac lige sa ukupno 1792 postignutih koševa.

- Velika mi je čast biti najbolji u nečemu, pa tako i kako ste naveli najbolji strijelac i najbolji skakač NLB lige svih vremena. Ja se svaku utakmicu trudim i dajem svoj maksimum. Sigurno je da nije lako biti najbolji među svim tim odličnim igračima. Ne znam koliko ću se dugo zadržati na toj poziciji ali mogu samo reći da sam bio sretan kada sam čuo tu informaciju, ipak, nije to mala stvar - kazao nam je Gečevski


Putovanje i umor nisu opravdanje

Putovali smo dosta dugo, izgubili smo dvije noći, međutim, to nije nikakvo opravdanje jer takvu praksu imamo kroz cijelu sezonu. Falilo nam je koncentracije i sve što smo radili nakon prve četvrtine bilo je sustizanje gubitaka iz prve četvrtine.
Kako se uspjelo dogoditi da na kraju prve četvrtine budete u minutu čak 17 koševa?

- U utakmicu smo ušli opuštenije nego inače, jako loše smo igrali u obrani i dozvolili smo FMP-u da se odlijepi na velikih 17 koševa razlike. Sve što smo kasnije radili bilo je sustizanje tog velikog gubitka iz prve četvrtine, nekoliko puta smo se približili na pola koša, koš razlike, no na kraju je ipak falilo koncentracije i FMP je slavio.

Nad vama je dosuđen faul prilikom rezultata 70-69 za FMP, da li je to po vama bio prijelomni trenutak utakmice?

- Dosuđen je faul kojega ja niti nitko od mojih suigrača nije počinio, igrač je stajao malo dalje od mene, ali ja ga niti taknuo nisam, on je sam od sebe pao prilikom rezultata 70-69 za FMP, oni su tada zabili ono što su trebali zabiti a mi smo psihološki pali, mislim da je sudac dosudio faul koji nije postojao, i to u trenutku koji je prelomio utakmicu.

Kolike su, danas šanse, prema važem razmišljanju da Zadar izbori Final Four NLB lige?

- Šanse jesu vrlo male, mi ni do ove utakmice nismo ovisili sami o sebi, morali smo pobijediti, to da, ali sada pogotovo ovisimo u ostalim momčadima. Šanse su jako malo, no vidjet ćemo, nama ostaje prvenstvo Hrvatske koje moramo osvojiti, radi prestiža, ne smijemo dopustiti Ciboni da nam otme naslov prvaka Hrvatske. Znam da nam to neće pomoći u bodovima za Euroligu, no mi naprosto to moramo osvojiti - kazao je za kraj Todor.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.