Toni Prostran: "Bolji smo i kvalitetniji od FMP-a"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.2.2009 u 23:36.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon velikog iznenađenja u skupini J drugog kruga Eurokupa i velike pobjede košarkaša Zadra nad favoriziranim Unicsom, izabranici Zmage Sagadina, zajedno sa osobljem kluba nalaze se u Beogradu gdje se pripremaju za utakmicu 23. kola NLB lige u kojoj Zadrani odlaze u goste FMP-u.

Razgovarali smo s Tonijem Prostranom koji nam je kazao kako je prema njegovom mišljenju Zadar bolji i kvalitetniji, a jedinu pozitivnu stranu kod domaćeg FMP-a izdvaja – domaći teren!

Što reći o FMP-u, u Zadru ste ih visoko deklasirali, može li Zadar slaviti u Beogradu?

- Naša sljedeća utakmica je ona protiv FMP-a, oni su mlada momčad, imaju dosta talentiranih igrača. Ne smije nas zavarati činjenica da smo ih u Zadru dobili sa 30 koševa razlike, ovo je potpuno nova utakmica. Ono što mogu obećati u svoje ime i u ime svojih suigrača je to da ćemo svi dati sve od sebe kako bi došlo do nove važne pobjede.

Da li je Unics zaboravljen ili se još priča o toj utakmici?

- Unics smo već zaboravili, to je prošlost, mi smo pobijediti FMP i tu je gotova priča o Unicsu. Treba se okrenuti FMP-u jer nam je to jako važna utakmica. Moramo se svi 'skupiti' i dati sve od sebe, jer, ponavljam, FMP je jako neugodna momčad koja će iskoristit i najmanju šansu, ukoliko im ju pružimo.

Koju bi lošu karakteristiku Zadra u ovom trenutku izdvojio?

- Mi smo kvalitetnija momčad i sve ovisi o nama samima i našem pristupu za vrijeme utakmice. Jedina njihova prednost može biti domaći teren i ništa više!

Pojačali ste se za dva nova igrača, Marka Cara i Vladimera Boisu, stigao je i Farmer…

- To je odlična stvar, nama je svaki igrač u ovom trenutku dobrodošao, pa tako i Car i Farmer koji su danas stigli, a i Boisa koji u četvrtak ujutro dolazi. Nadam se da ćemo svi skupa ostvarit svoje ciljeve, a prvi sljedeći cilj je pobijediti FMP.

Možeš li nam ukratko opisati koja je razlika u prijašnjim treninzima te u novim treninzima otkako je Zmago Sagadin trener Zadra

- Haha, moram priznati da nam je svima na početku, kada je trener Sagadin došao sve bilo poprilično čudno, a pogotovo to što ti je trening duži, no to je u jednu ruku jako dobra stvar jer smo u zadnje vrijeme počeli igrati dosta agresivnije u obrani. Samo jedan podatak koji bi trebalo naglasiti je taj da samo Unics u utakmici u Krešinom domu limitirali na samo 69 koševa, no to je bio početak rada.

Otkako je stigao novi trener konstantno učimo i nove akcije. Istina je da još uvijek malo kiksamo, ali to će s vremenom sve doći na svoje. Najvažnije je da se vidi napredak u igri. Trudimo se i dajemo svoj maksimum, svaki od nas - kazao je za kraj Prostran.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.