Toni Prostran: "Što prije zaboraviti pobjedu protiv Unicsa i koncentrirati se na FMP"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 25.2.2009 u 7:53.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Filip Brala


U zadnje vrijeme, u skladu sa svojim najavama, trener Zadra Zmago Sagadin Toniju Prostranu daje sve više minuta u igri, pa je tako Prostran u 'živoj' utakmici Unicsa i Zadra u igri proveo 12 minuta. Zabio je jednu tricu te je pogodio jedno slobodno bacanje. Prostran je u razgovoru za ZadarSport kazao kako je sretan što mu trener povjerava sve veću minutažu te ga stavlja u igru kada se utakmica lomi, a ne kada je ona već riješena…

Velika pobjeda Zadra u Rusiji, tvoj kratak osvrt na utakmicu? U najavi utakmice i sam trener je kazao kako nemate neki veliki imperativ...

- Pa da, tako je utakmica najavljena, ali mi isto nismo išli u Rusiju predati se bez borbe, nismo rekli da se nećemo boriti i da ćemo se predati. Apsolutno svi koji smo igrali dali smo sve ode sebe i zasluženo pobijedili Unics. Ovo je velika momčadska pobjeda.

Odigrao si 12 minuta i postigao 4 koša, kako to komentiraš?

- Od trena kad sam ušao na parket dao sam sve od sebe da pomognem svojim suigračima koliko mogu. Najbitnije od svega je da smo pobijedili i da smo odigrali dobru obranu. Na meni je da samo radim i da upijam svaku riječ, kritiku ili ispravku od trenera Sagadina.

Trener Sagadin najavio je da ćeš dobivati sve veću minutažu, ubacuje te u trenutcima kada se lomi utakmica, koliko je tebi drugačije ovako igrati kada uđeš u 'živu' utakmicu. Kod dvojice bivših trenera slučaj je bio da bi ulazio kada je sve već bilo riješeno…

- Moram prije svega kazati da mi je jako drago što mi trener sagadin vjeruje. Ja uvijek dajem sve od sebe i na utakmicama i na treninzima, pokušavam mu to njegovo povjerenje koje ima u mene vratiti svojom angažiranošću i dobrom igrom, dajem sve od sebe. Sigurno je da je potpuno drugačije kada te trener 'gurne' u vatru. Tada skupljam veliko iskustvo i drago mi je što mi vjeruje, a kada uđeš na +30...

Rok je danas dao koš za pobjedu, Todor i Perić su briljirali, Macura je jedno vrijeme igrao 'peticu', kaži nam par riječi o tome.

- Upravo tu se vidi timska igra. Svaku utakmicu netko drugi iskoči i to je naša snaga. Perić i Gečevski su stvarno briljirali jučer, Macura je odlično odreagirao kada je postavljen na 'peticu', pokazao je da zna i da može, svi koji su igrali su pridonijeli pobjedi i zato moramo biti sretni.

'Što prije zaboraviti Unics i koncentrirati se na FMP'

- Ovu pobjedu treba što prije zaboravit i okrenut se prema FMP-u, jer, ipak nam je ta utakmica puno bitnija od ove... - dometnuo je za kraj Prostran u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.