Terkeš s dva pogotka utišao Vinkovčane
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.2.2009 u 19:03.
ZDNews.hr

Želimir Terkeš - dvostruki strijelac


Tornado glasan od prve do posljednje minute

Valja istaknuti i podatak kako je oko stotinjak pripadnika zadarske navijačke skupine Tornado Zadar prisustvovalo susretu te su od prve do posljednje minute bili bučna podrška Zebićevim izabranicima.
U skladu s najavama, nogometaši Zadra nametnuli su pritisak od prve minute. Nakon samo četrdesetak sekundi igre Edin Šaranović, novo pojačanje u redovima Zadra, uputio je loptu prema Želimiru Terkešu, no ovaj ne reagira najbolje. Domaći su u više navrata imali polu šanse, a ponajviše preko Jozinovića, Župana i Suraća koji su dubinskim loptama tražili Terkeša i Šaranovića, no sve je ostalo na pokušajima.

U 20. minuti gosti iz Vinkovaca pokušali su preko Ivana Barabana, no ovaj lošim udarcem glavom loptu dodaje zadarskom vrataru Vukoviću.

U 26. minuti Župan izvodi korner koji odličnom i preciznom loptom pronalazi Terkeša i poentira za vodstvo Zadrana od 1-0. U 34. minuti Cibalia je imala izglednu priliku te je mogla izjednačiti da je Željko Malčić reagirao pribranije.

Samo 6 minuta prije odlaska na veliki odmor Zadrani su povisili vodstvo na 2-0. Šaranović je odlično povukao te uposlio Terkeša koji preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora još jednom poentira i postiže gol za novo vodstvo Zebićevih izabranika.

Datković zalutao u službeni zapisnik

Iako već neko vrijeme ne obnaša nikakvu funkciju u NK Zadar, bivši trener Zadra, Ivica Datković našao se u službenom zapisniku zajedno s Zvonimirom Jurićem, Josipom Bajlom, Daliborom Zebićem, Dr. Markom Prendžom,m Jerkom Mikulićem te Novicom Erlićem, koji je uoči utakmice bio podijeljen novinarima.
Valja izdvojiti i priliku koju su Zadrani imali dvije minute prije poluvremena kada je Ljubičić pucao snažno, no Brusca je bio na pravom mjestu te je otklonio prijetnju.
Prvih pet minuta drugog poluvremena nije se dogodilo ništa zanimljivo niti na jednoj strani.

U 50. minuti gostujući igrač Tomislav Pavličić pada u kaznenom prostoru Zadra nakon kontakta s Parmakovićem. Iako je tražio jedanaesterac, sudac Draženko Kovačić samo je odmahnuo rukom.

U 59. minuti Župan neoprezno reagira te ruši Milardovića za što ga sudac Kovačić 'nagrađuje' žutim kartonom. U 62. minuti gosti su preko Husića smanjili na 2-1. Andričević je iz slobodnog udarca pucao direktno na gol Vukovića koji loptu iz prve odbija, no na nju nalijeće Husić koji sa samo pola metra od gola poentira za 2-1.

U 71. minuti Zadrani su mogli povećati vodstvo da je prisebniji bio Terkeš. Maruna je lijepo ubacio iskosa, dobro naciljao Terkeša, no zadarski napadač nije zabio. Sedam minuta kasnije Edin Šaranović 'valja' Milardovića, ulazi u kazneni prostor no njegov udarac na kraju završava u obrambenom bloku Cibalije.

Dvije minute prije kraja Zadar je imao slobodan udarac na 20 metara od gola, iskosa. Lupte se primio jedan od ponajboljih izvođača slobodnih udaraca u zadarskim redovima, Marin Batur koji snažnim udarcem pogađa spojnicu prečke i stative. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici.

Zadrani su ovom pobjedom i dalje ostali na posljednjem mjestu na tablici, a s nova tri boda ostali su na samo tri boda razlike iza Croatije iz Sesveta koja je danas u gostima izgubila od Varteksa (2-1).

Ocjene igrača

Zadar

Vuković 6, Bećiri 6, Parmaković 6, Jozinović 6, Surać 6, Šaranović 6, Župan 7, Maruna 6, Batkoski 6, Terkeš 8, Ljubičić 6

Cibalia

Bursca 5,5, Leutar 5,5, Mešić 5, Pavličić 5,5, Malčić 5,5, Andričević 5, Radotić 5, Medvniv 5,5, Baraban 5, Milardović 5, Mazalović 5, Husić 6

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.