Sagadin: "Bili smo inferiorni u skoku pod košem"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 20.2.2009 u 23:53.
ZDNews.hr

Velimir Perasović


Nakon što su košarkaši Zadra poraženi u Krešinom domu od vječitog rivala Cibone, na press konferenciji treneri Zadra i Cibone kazali su svoje viđenje današnje utakmice. Trener Cibone Velimir Perasović kazao je kako je presudila koncentracija njegovih izabranika i broj osvojenih lopti, dok je s druge strane, trener domaće momčadi, Zmago Sagadin kazao kako je Zadar izgubio radi inferiornosti u skoku pod košem.

Perasović: Imali smo puno više koncentracije i osvojenih lopti

"U prvom redu bih htio kazati da se osjetila razlika igranja ove utakmice i one koje smo igrali u regionalnoj ligi. Meni kao treneru to nije drago jer se vidjelo da naš kup nema toliko značenje čak niti za ljubitelje košarke u Zadru. Razlika je bila ogromna u atmosferi. Došli smo na ovu utakmicu sa ciljem da pobijedimo nakon dva poraza od Zadra, primarno je bilo da sami sebi pokažemo da možemo igrati sa Zadranima. U prvom poluvremenu smo odigrali na puno poena, mislim da niti jedan trener ne voli kada se utakmica igra na takav način, bez čvrstih obrana i koncentracije. Mislim da je u drugom poluvremenu bila prava muška igra s obje strane gdje smo mi imali puno više koncentracije i osvojenih lopti i izgubljenih zadarskih lopti, što je presudilo." – kazao je Perasović.

Zmago SagadinSagadin: Presudila je naša inferiornost pod košem

"Čestitke Ciboni na pobjedi. Nisam zadovoljan sa igrom svoje momčadi. U prvom poluvremenu igrali smo preslabu obranu. Nismo dobro otvorili utakmicu i dopustili smo Ciboni da se razleti i raspuca. To je bilo teško zaustaviti, drugo poluvrijeme smo pritisnuli u obrani, pokušali smo igrati malo agresivnije i mislim da smo u velikoj mjeri u tome uspjeli. Cibona je teže dolazila do otvorenih šuteva i tako smo tek četiri, pet minuta prije kraja utakmice uhvatili priključak kod rezultata 70:72. Imali smo nekoliko otvorenih šuteva koje nismo pogodili, možda i jedna sporna situacija, Rančićeva uz aut liniju, ja mislim da je bio faul, i to debelo, iz kojega je Cibona opet otišla na pet razlike i u principu je Cibona na kraju rutinski utakmicu privela kraju. Presudila je naša inferiornost pod košem, fizički smo preslabi, ne možemo se nositi sa fizički jačim igračima, njihova agresivnost dovela nas je do toga da smo na kraju imali čak 12 izgubljenih loptu, tu je glavna razlika. Mislim da možemo bolje, kada dobijemo pojačanje pod košem."

'Falio nam je igrač tipa Ivanov'

"Falili su kao prvo, njegovi skokovi i poneki poen jer sa 'četvorke' nismo postigli baš mnogo koševa, pod hitno nam je potrebno jedno jako tijelo koje može leđima i licem ići prema košu."

'Već za tjedan dana Farmer će potpuno zabljesnuti'

"Farmeru je ovo bila prva utakmica, on se još uvijek privikava na sistem, ali mislim da će on pomoći. Već do utakmice s FMP-om on će biti onaj pravi. Pošto pokušavam neke stvari promijeniti, sada je nastala lagana pomutnja, tako da mnoge stvari ne štimaju, treba nam treninga i vremena. Odmah sutra nastavljamo s treningom i u hodu sada imamo dvije utakmice tjedno sljedećih mjesec dana. Moramo učvrstiti sistem i to sigurno nije lako. Farmer će već u subotu zabljesnuti u punom sjaju, malo ćemo korigirati neke stvari i pripremiti nekoliko akcija za njega, da iskoristimo tu njegovu lijevu ruku koja je mnogo jača od desne. Dosta je jak kada ide u lijevo, to se i vidjelo danas."

'Treba forsirati Stipčevića i Prostrna, obojica su na pravom putu da postanu odlični lideri'

"Istina, na 'playmakerskoj' pozicijismo malo tanki, no ja sam već rekao da je Stipčević domaći igrač, 'play' koji je već pokazao da može, radi neke greške i ne snalazi se u nekim situacijama. Dosta radim s njim i Prostranom i oni su iz dana u dan bolji. Rok je prošlu utakmicu imao deset asistencija i točnih dodavanja, dok danas nije imao toliko dobrih rješenja. Treba forsirati ta dva mlada igrača, hala Bogu da Zadar ima dva vlastita 'playa', 'playevi' su ipak lideri, oni se grade, i rastu, oni se ne rode i postanu sami od sebe 'playevi', treba ih napraviti i mislim da su i Rok i Toni na dobrom putu. Po meni, oni problemi koje danas imamo u organizaciji, njih za mjesec dana više neće biti." – zaključio je Sagadin.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.