Stipčević: "Molim sve pripadnike Tornada da nas podrže protiv Cibone"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.2.2009 u 23:58.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (arhiva)


U tekućoj sezoni, što se NLB lige tiče, Stipčević je najduže vremena od svih zadarskih igrača proveo na parketu, čak 698! Zvuči nevjerojatno, no nakon ozljede Malika Dixona Stipčević više praktički nije izlazio s parketa sve do dolaska novog trenera, Zmage Sagadina koji je priliku u svim utakmicama koje je do sada vodio odlučio pružiti i mladom 'pleju' Zadra Toniju Prostranu, a samim time i odmoriti Stipčevića.

Stipčević kaže kako je utakmica s Cibonom različita u tome što Cibona nije bila kompletna, a pojačana je i za jednog igrača – Šundova, dok je Zadar s druge strane oslabljen na poziciji krilnog centra za bugarskog reprezentativca Dejana Ivanova, a novo pojačanje stiglo je na šuterskoj poziciji Zmaginog rostera je i Desnom Farmer.

Do sada ste igrali dvije utakmice sa Cibonom, prvu ste pobijedili u domu Dražena Petrovića, a drugu u Krešinom domu, no, oni u prvoj utakmici još uvijek nisu bili uigrani, dok je u drugoj utakmici nastupio nespremni Anderson koji je dan prije sletio u Zagreb…

"Igrali smo do sada dvije utakmice s Cibonom ove godine i u obje smo pobijedili. Oni su izuzetno jaka momčad sa 14 vrhunskih igrača. Mogu reći da će ova utakmica biti potpuno različita od prethodne dvije jer smo mi promijenili trenera i koncepciju igre, oni su doveli Šundova, Prkačin je upitan, međutim, to nisu naše brige, mi moramo i želimo biti skoncentrirani isključivo na sebe i naše pripreme za utakmicu s Cibonom počele su dan nakon utakmice s Budućnosti. Nadamo se da će se sav taj naš trud i rad pokazati u polufinalu Kupa protiv Cibone."

Oslabljeni ste za Dejana Ivanova, koliko to utječe na vas igrače i na vaš način razmišljanja, s obzirom da je Ivanov bio jedan od aktivnijih igrača ove sezone?

"Problemi jesu prisutni, da nam fali igrača, fali, no mi ne želimo gledati na probleme. Onog trenutka kada istrčiš na parket zaboravljaš na sve probleme koji se događaju unutar i oko kluba, jer, ukoliko smo mislima negdje drugdje, a ne na parketu, onda onaj rezultat koji smo si zacrtali neće biti ostvaren."

Svi zajedno upoznati ste sa situacijom s Tornadom, koliko vama fali Tornado i da li je isto igrati sa Tornadom i bez Tornada?

"Naravno da nam fali Tornado, jer Zadar sa Tornadom i bez Tornada nikako nije i ne može biti isti. Svatko tko spomene KK Zadar spomenut će i Tornado. Zadru treba Tornado u svakom slučaju. Ovom prilikom ih sve pozivam da dođu na utakmicu polufinala Kupa Krešimira Ćosića u što je moguće većem broju, jer, vjerujte mi, ja kao igrač znam osjetiti razliku kako je igrati sa i bez Tornada."

Nakon što je u utakmici s Unicsom Tornado, zajedno s dijelom ostalog gledateljstva Krešin dom, imali ste podršku s tribina, pošto je njih bilo više nego Tornada, da li su vas jače bodrili?

"Oni jesu napravili nekakvu podršku i sve je tu super, no ne možeš zamijeniti Tornado. Tornado su navijači, oni dižu cijelu dvoranu, oni su bučniji od ostalih, oni idu na gostovanja i oni čine tu razliku koja je nama potrebna. Nemam ništa protiv nikoga, samo kažem da s Tornadom i bez njega nije isto, to će vam potvrditi svaki igrač. I da je 5000 ljudi bez Tornada, to nije isto. Kada je njih sto, dvjesto, petsto, tisuću, dvije, onda se radi atmosfera koju samo oni mogu napraviti, koreografiju, podići publiku na noge, podići nas i isto tako protivniku nabiti pritisak."

Za kraj par riječi o Tonijevoj igri u zadnjih nekoliko utakmica?

"Toni dobro radi i na dobrome je putu da postane odličan igrač." – kazao je za kraj Stipčević u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.