Igrači Zadra nakon pobjede: "Kroz tjedan smo marljivo radili na uvježbavanju obrane"
Piše: H.B. | Objavljeno 15.2.2009 u 0:02.
ZDNews.hr

Tome Ružić Foto: Arhiva (ZadarSport)


Poslije utakmice Zadra i Budućnosti razgovarali smo s igračima Zadra koji su nam kazali kako je vidan pomak što se obrambenih zadataka tiče. Pod strogom palicom Zmage Sagadina cijeli tjedan marljivo su radili i ispravljali greške, što se najbolje moglo vidjeti na današnjoj utakmici. Košarkaši Zadra primili su rekordno malih – 69 koševa.

Damir Rančić:

"Očekivali smo tešku utakmicu pošto su nas oni u Crnoj Gori malo istukli i isprebijali. S velikim htijenjem smo ušli u ovu utakmicu iako smo znali da će biti malo grubo, kao što je i bilo u početku. Mislim da smo dobro reagirali, kako u obrani tako i u napadu premda imamo još dosta prostora za napredak."

O teškim treninzima pod vodstvom Zmage Sagadina Rančić kaže:

"To je Zmagin 'forte'. Godinama Zadar obrani nije pridavao veliku važnost, sada će se to malo promijeniti, trenutno je naglasak na obrani, mislim kako će to iz dana u dan, i iz tjedna u tjedan ići sve bolje."

Todor Gečevski:

"Dobro smo otvorili utakmicu, ispočetka smo nametnuli agresivnu igru iako nam napad ispočetka nije dobro funkcionirao, a onda nas je krenulo i onda smo držali taj ritam do zadnjih 5 minuta kada smo se vjerojatno opustili. To su oni iskoristili, imali su par kontranapada, no razlika je jako velika, zadovoljni smo s igrom. Dobro smo igrali, no oni su imali dosta skokova u napadu, to trebamo popraviti, odigrali smo odličan napad, a u obrani igramo sve bolje."

Tome Ružić:

"Znali smo da nas je Budućnos 'dolje' iznenadila svojom agresivnom igrom. Mi smo im morali uzvratiti istom mjerom na našem domaćem parketu jer više nismo u mogućnosti da kiksamo igdje, pa smo ih tako morali pritisnuti od prve minute pa sve do zadnje."

'Obrana,skokovi, agresivnost… '

"Naša obrana se diže iz treninga u trening, a dizati će se i iz utakmice u utakmicu je naš novi trener zahtjeva da igramo čvršću i agresivniju obranu, također od nas zahtjeva da pomažemo što je moguće više jedan drugom u obrani."

Hrvoje Perić:

"Opet jedna momčadska pobjeda, najviše veseli podatak od samo 69 primljenih koševa i tu se vidi taj napredak na 'polju' obrane, intenzivno smo radili tijekom cijelog tjedna. Imamo dan odmora, nakon toga je Final Four u Zadru. Pred nama je Kup Krešimira Ćosića, svi znamo što nama to znači, ja se nadam da ćemo svi taj turnir dočekati spremni i u punom sastavu."

Dean Ivanov:

"Ovo je jedna od rijetkih momčadi koja nam je zabila manje od 70 koševa i to je odlučilo utakmicu, odigrali smo dobro i čvrsto u obrani. Čuo sam da igramo utakmicu u Kupu sa Cibonom, neću previše pričati o toj utakmici, to je za nas finale prije finala, pripremit ćemo se za tu utakmicu i nadam se da ćemo dobiti."

'Prazna dvorana'

"Prazno je bilo, opet je dvorana bila prazna, nadam se da će protiv Cibone dvorana biti puna."

Toni Prostran:

"Vidljiv je napredak, dosta smo radili ovaj tjedan sa trenerom Sagadinom i vidljiv je pomak, primili smo samo 69 koševa. Najvažnija je pobjeda. Mogu ja odigrati i bolje, kada dođe veća minutaža odigrat ću bolje nego danas, na meni je da treniram i da dajem sve od sebe. Nadam se da ću u sljedećim utakmicama također opravdati njegovo povjerenje."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.