U Zagrebu održano PH za juniore i kadete u atletici
Piše: Ivan Šola | Objavljeno 15.2.2009 u 0:02.
ZDNews.hr


Šestero članova Ašk-a Zadar nastupilo je proteklog vikenda u Zagrebu, gdje je održano dvoransko prvenstvo Hrvatske u atletici za juniore i juniorke(U-17).

Zadarski atletičari su osvojili ukupno pet medalja od čega tri srebrene i dvije brončane. Najvrijedniji rezultat je ostvarila šesnaestogodišnja Ines Ikić. Ona je u troskoku osvojila srebrenu medalju i naslov vicešampinke Hrvatske, s odličnim rezultatom od 12,05 m. Ovim skokom Ines Ikić je ispunila normu za nastup na prvenstvu Svijeta za mlađe juniorke , koje će se održati u Talijanskom gradu Bressanone od 8-12. srpnja.

Srebrenu medalju i naslov vicešampionke Hrvatske osvojila je i Matea Baričević u skoku udalj(5.62 m), dok je u skoku uvis osvojila treće mjesto i brončanu medalju preskoćivši 173 cm. Srebrenu medalju i naslov vicešampiona Hrvatske osvojio je i stipe Žunić u bacanju kugle(6kg) s rezultatom od 18,12 m, čime je za 66 cm poboljšao svoj osobni rekord, a ujedno ispunio i normu za nastup na Prvenstvu Europe za starije juniore(U-19) koje će se održati od 23-26. srpnja u Novom Sadu.

Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Andriana Vunić u bacanju kugle(4kg) s rezultatom 10.97 m.U istoj disciplini Anastazia Kalac je osvojila 4. mj(10.46 m). U Zagrebu je nastupila i kadetkinja Paola Borović koja je u skoku udalj osvojila 11. mj(5,16 m).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.