Zadar uvjerljiv protiv Budućnosti
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.2.2009 u 23:53.
ZDNews.hr

Foto: Filip Brala


Košarkaši Zadra slavili su danas u domu Krešimira Ćosića protiv crnogorske momčadi Budućnost rezultatom 92-69, momčadski skok se poboljšao, a obrana je djelovala čvršće i uigranije. Zadrani su poveli preko Johnsona, prvo je pogodio za 2-0, a već u sljedećem napadu isti igrač pogađa tricu za 5-0. Gosti smanjuju preko Dragičevića i Dašića na 5-4, a zakucavanjem Dašića prvi put su došli u vodstvo (5-6).

Tome Ružić iz sljedećeg napada pogađa oba bacanja, a Dašić s druge strane polaže za 7-8. Damir Rančić zatim tricom podiže rezultat na 10-8 te nakon igre 'koš na koš' kod rezultata 16-14, Zadrani rade seriju od 10-0 te je rezultat nakon prve četvrtine bio 26-14 za domaće.

Na početku druge dionice susreta Stipčević, Johnson i Prostran dižu Zadrane na +18 koševa prednosti (36-18), no nakon serije Budućnosti od 7-0 rezultat se smanjuje na 11 koševa prednosti za Zadar (36-25).

Također valja istaknuti i podatak kako su igrači Budućnosti u prvom dijelu susreta trice gađali 1-10, što je samo pomoglo domaćoj momčadi. U završnici prvog dijela susreta Budućnost radi seriju od 5-0 te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 49-33 za Zadrane.

DJECA POVELA SKANDIRANJE "UPRAVA ODLAZI"



Navijači Zadra i dalje žele smjenu uprave KK Zadar, a još jednom su im se obratili preko novog transparenta na kojemu je pisalo "Istrošili ste novce, kupili ligu, potirali Tornado, riješili brigu". Zadarski navijači, ne samo Tornado, u više navrata jasno su kazali upravi što misle o njezinom djelovanju. Skandiranje "Uprava odlazi" naišlo je na odobravanje cijele dvorane u više navrata, a nevjerojatna je i činjenica kako su 'zadarska dica', kojima su čelni ljudi Uprava kluba besplatno podijelili ulaznice, s nakanom da navijaju protiv Tornada – sami od sebe poveli skandiranje "Uprava odlazi" što je naišlo na odobravanje kako Tornada tako i ostatka dvorane.

Zadarski navijači prisjetili su se također, transparentom, prerano preminulog sugrađana Dragana Vlašića Vlaje. „Vlajo 1955.-2009. RIP" - pisalo je na transparentu.





Petar Čakarun Knežević

-----------------------------------


Košarkaši Zadra u predzadnju dionicu susreta ušli su sa čak 16 koševa prednosti. Na početku Ružić 'stavlja' 2+2 koša, Šehović pogađa oba bacanja, a Ivanov u dva navrata pogađa 3 koša za. Zadrani su koševima Ivanova i Ružića odlijepili na visokih +22 koša prednosti. Dašević još jednom pogađa za dva, no Rančić ga utišava tricom, bila je to najveća prednost izabranika Zmage Sagadina na današnjoj utakmici, čak 23 koša prednosti (62-39).

U posljednju dionicu ušlo se rezultatom 67-48 za Zadar.
Na otvaranju posljednje dionice susreta kapetan Zadra pogađa dva puta za redom te mini serijom od 4-0 rezultat podiže na 71-48. Dašić Gečevskom nakon toga vraća serijom od 5-0 (dvica i trica), no Zadrani su i dalje u 'debelom' plusu (71-53). Pet minuta prije kraja susreta Budućnost se približila na -14 koševa razlike, no seriju prekida Stipčević lijepom tricom.

Stipčeviću odgovara Maraš, tricom, također. Rezultat je 80-66 a do kraja utakmice ostalo je vrlo malo, već u sljedećem napadu Stipčević 'stavlja' oba bacanja, a Gečevski postiže novu tricu. Rezultat 88-66 postavio je mladi igrač Zadra Toni Prostran koji prelijepom tricom diže publiku na noge.

U sljedećem napadu Gordić pogađa za tri, no utakmica je praktički riješena već u prvom poluvremenu kada se vidjelo da je Budućnost praktički – nikakva.

Do kraja utakmice Stipčević i Perić još jednom se upisuju u strijelce. Utakmica je završila pobjedom Zadra 92-69.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.