Desmon Farmer ekskluzivno za ZadarSport: "Učinit ću sve što trener bude tražio od mene!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.2.2009 u 15:07.
ZDNews.hr

Desmon Farmer Foto: ZadarSport (H.B.)


Desmon Farmer stigao je u Zadar! Prvi intervju otkako je stigao u Zadar, Farmer je dao ekskluzivno za ZadarSport. U razgovoru nam je kazao kako se osjeća jako dobro, jedva čeka treninge, a o zadarskoj publici čuo je kako je strastvena u svom navijanju.

Zna za hrvatske klubove, Zadar, Cibonu, Split i Zagreb, preferira igrati na šuterskoj poziciji no može odigrati i na mjestu razigravača.

Tek ste sletjeli, možete li nam reći što za sada znate o Zadru?

"U ovom trenutku ne znam previše o Zadru, znam za nekoliko hrvatskih momčadi kao što su Zadar, Cibona, Zagreb i Split. Nisam upoznat s time kako koja momčad igra, no znam da su to jedne od najboljih hrvatskih momčadi."

Pretpostavljamo da ste čuli za Tornado?

"Čuo sam za zadarske navijače, da su strastveni u svom navijanju, no još uvijek nemam previše informacija o njima, nadam se da ću ih upoznati vrlo skoro."

Igrali ste u Poljskoj i Belgiji, što nam možete reći o svojoj dosadašnjoj karijeri?

"Prvo sam igrao u Arisu, pa sam otišao u Poljsku gdje sam igrao u Euroligi, bili smo u TOP 16 momčadi, kada sam otišao u Belgiju nisu u momčadi imali dobru situaciju, navodno je bilo previše Amerikanaca i zato sam otišao, tamo sam odigrao samo dvije utakmice. Nakon toga sam otišao u Poljsku i tamo sam igrao u Euroligi. Igrao sam u Zarazogi mjesec dana nakon sezone u razvojnoj ligi, a nakon toga sam igrao u Seattle Super Sonicsima. Ove godine sam igrao za San Antiono Spurse."

Zašto niste ostali u San Antonio Spursima?

"Moj ugovor je bio potpisan do kraja godine, Tony Parker se ozlijedio pa su trebali dovesti novog igrača i zato su mene otpustili. Nisu me htjeli otpustiti, no ozljeda Tonya Parkera ih je natjerala na to. To je razlog zbog čega sam otišao iz San Antionia."

Kako se sada osjećate?

"Osjećam se dobro i nadam se da ću ovoj momčadi pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva, nadam se da ćemo uspjeti, uvjeren sam u to."

Kako vam je bilo u Spartaku?

"Teško, putovanje je bilo iscrpljujuće, igranje svaka dva tjedna, bilo je jako teško za prilagoditi se, dao sam sve od sebe. U biti ono što je najviše opteretilo sve nas, bili su novčani problemi, moj ugovor je bio poprilično 'težak', oni nisu imali novce da me plate pa su našli način da me otpuste, drago mi je što mi je pružena prilika da zaigram u Zadru."

Da li ste već potpisali ugovor sa Zadrom, ako jeste, na koje vreijeme?

"Jesam, potpisao sam ugovor s Zadrom do kraja ove sezone.
Zadar je trenutno peti na tablici, mislite li da se može do kraja sezone uhvatiti 'vlak' za Final Four, Zadar treba biti minimalno četvrti ukoliko želi izboriti završnicu NLB lige."

Dovedesni ste u klub kao jako pojačanje, što možete učiniti za Zadar?

Tu sam da učinim ono što trener želi da učinim. Nisam ovdje došao da glumim Kobe Bryant-a niti da preuzmem sve ovlasti momčadi, ovdje sam da dam sve od sebe da ovoj momčadi pomognem u zacrtanim ciljevima. Što trener bude tražio od mene, ja ću dati sve od sebe da to ispunim."

Koje pozicije preferirate?

"Igram na poziciji 1,2,3, no moje najjače oružje krije se na šuterskoj poziciji, ja sam šuter. 'Vidim teren', također mogu dobro odigrati što se asistencija tiče, mogu biti i 'playmaker', mogu biti i 'scorer', što trener poželi da igram, to ću igrati, smatram da sam dobar 'playmaker' i 'scorer'." – zaključio je Farmer u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.