Šime Olivari i Toni Prostran: "Nadamo se da će nas Tornado podržati u velikom broju"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.2.2009 u 23:46.
ZDNews.hr

Toni Prostran i Šime Olivari Foto: Arhiva (ZadarSport)


Košarkaše Zadra očekuje susret 22. kola NLB lige, u Krešin dom dolazi crnogorska momčad Budućnost. U prvoj utakmici u Podgorici slavio je domaćin rezultatom 85-75. Izabranici Zmage Sagadina liju na litre znoja ovih dana, a to će im se, nadamo se - isplatiti kada u subotu istrče na parket Krešine dvorane.

Zanimljiva će to biti utakmica s obzirom na to da je trener Zadra Zmago Sagadin u najavi utakmice kazao kako će i Prostran i Olivari zaigrati u subotnjoj utakmici.

Razgovarali smo sa Šimom Olivarijem i Tonijem Prostranom koji su u najavi utakmice za ZadarSport kazali kako očekuju bučnu podršku s tribina, podršku zadarskog Tornada, nadamo se da će im se želje i ostvariti.

Kako najaviti utakmicu, dosta se ovih dana spremali, litre znoja ste prolili na treninzima… hoće li se to vratiti?

Šime: Treninzi su bili dva dana po tri sata. Dobro smo se spremili, tamo smo izgubili deset koševa razlike (85-75), vjerujem da ćemo na kraju susreta ipak mi biti ti koji će slaviti protiv Budućnosti. S novim trenerom smo dosta radili na uvježbavanju obrane, nadam se da će Tornado ipak doći i da ćemo uz njihovu podršku slaviti i pokazati ko je bolji.

Toni: Ovih zadnjih nekoliko dana dosta smo radili na obrani, što nam je prije 'štekalo' i ja se nadam da ćemo pobijediti, mislim da Budućnost nema što tražiti ovdje u našem Krešinom domu. Nadam se da će nas Tornado podržati u što je većem broju jer nam je potrebna njihova podrška. Mislim, također, da možemo stići tih 10 koševa razlike s koliko su oni slavili u Podgorici.

Koje će biti prednosti Zadra u utakmici protiv Budućnosti?

Toni: Prije svega to je naš domaći teren. Mislim također da smo s dolaskom trenera Zmage Sagadina doživjeli jedan pozitivni šok, udaljili smo se iz te negativne atmosfere koja je bila prisutna u klubu, mislim da sada dolaze bolji dani za nas, atmosfera je puno bolja i mislim da imamo velike šanse.

Šime: Kao što je Toni rekao, s novim trenerom došao je i pozitivni šok, valjda se cijela situacija barem malo smirila, nakon poraza od Zagreba, Heliosa… Publika od nas želi da izborimo Euroligu, mi smo još uvijek u igri. Nadam se da će nas Tornado podržati u velikom broju jer nam njihova podrška treba.

Trener Sagadin najavio je da će te u utakmici protiv Budućnosti zaigrati obojica.

Toni: Ja ću naravno, kao i uvijek dati sve od sebe. Nadam se da ću biti puno bolji u obrani nego prošli put. Treniram strpljivo, za svaku utakmicu se pripremam kao da ću igrati 40 minuta, a na treneru je da me stavi kada se on odluči, ja ću pokušati opravdati njegovo povjerenje. Protiv Kazana sam opravdao, nadam se da ću i protiv Budućnosti.

Šime: S dolaskom novog trenera na treningu smo igrali svi, ravnopravno, pa tako i Toni i ja, nadam se da ću biti koncentriran te da ću dobro odigrati kada me trener odluči ubaciti u igru.

Šime, par riječi o Toniju, Toni par riječi o Šimi?

Toni: Šime je kvalitetan igrač, dosta se trudi na treninzima i ako tako nastavi mislim da neće biti nikakvih problema za njega i njegovu budućnost.

Šime: Toni je već dokazao da je jedan od najboljih igrača svog godišta, i u starijim uzrastima, pokazao je tu na utakmici protiv Unicsa da se može nositi sa svima i da se na njega može računati. Mislim da s njim neće biti problema.

- Mi i svi igrači želimo da nam Tornado da podršku, znamo kojih problema imaju, razumijemo ih, ali se nadamo da će doći u što je moguće većem broju, jer, nije nam isto igrati s njima i bez njih – kazali su za kraj Šime Olivari i Toni Prostran u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.