Sagadin: "Farmer ima kvalitetu i bit će nam od velike pomoći"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 12.2.2009 u 23:52.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: Arhiva (ZadarSport)


Zmago Sagadin, novi trener Zadra 'ubija' igrače intenzivnim treninzima koji traju i po nekoliko sati! Jučer je Sagadin u razgovoru za ZadarSport kazao kako igrači nisu na dovoljno dobrom fizičkom nivou koji je potreban za ozbiljnije utakmice, danas, trening je opet trajao dugo, dva sata, jutarnji i popodnevni.

Gledajući Sagadinove treninge ne može se ne primijetiti kako je disciplina u momčadi na visokom nivou, a Sagadin nerijetko zaustavlja akcije, ispravlja ih te igračima dodatno objašnjava što i na koji način treba napraviti, u svrhu bolje igre.

U skladu s najavama, Sagadin je doveo novog igrača, beka šutera koji bi se sutra trebao pojaviti u Zadru, ukoliko sve, nadajmo se bude išlo prema planovima.

Odlučili ste se za Dasmona Farmera, što nam vi u ovom trenutku možete reći o njemu i koliko prema vašoj procjeni on u ovom trenutku može pomoći Zadru?

- Prevagnulo je to što je spreman jer je do prije tjedan dana bio u normalnom trenažnom procesu, to je igrač koji može igrati na visokom europskom, pa na i NBA nivou, prema onome što sam vidio. Preporučio mi ga je Mišo Starčević, prijatelj kluba, čovjek iz Zadra, vrlo dobro ga zna jer je bio s Indianom u ljetnoj ligi, Mišo mi je rekao sve o njemu, kakav je igrač i kakav je u glavi.

Gledao sam farmerov DVD i moram vam kazati da mi se svidio kao igrač. Bila su u igri još neka imena kao što je Holland, dok su za Douglasa tražili enormne novce da ti se zavrti u glavi.

Kazali ste da je u igri bilo još nekoliko igrača, koliko je u ovom trenutku Farmer spreman?

- Bilo je i nekih drugih igrača koji su nam bili zanimljivi, no oni su neko vrijeme van trenažnog procesa i pitanje je koliko bi im vremena trebalo da se vrate u formu. Farmer je spreman i on može pomoći odmah, mislim da smo napravili dobar posao dovođenjem njega.

Toniju Prostranu pružili ste dobru minutažu u utakmici s Unicsom, kako se on razvija i što možemo očekivati od njega?

- Toni Prostran je veliki potencijal, momak radi 'kao pas', vrijedan je, dobar je. On je lagan i ne može ići na snagu, pa ga ja učim da brzinom i umom rješava stvari i on to dobro radi. Neki igrači imaju više u mišićima, neki u brzini, neki su inteligentni tako da Toni to mora kompenzirati glavom i brzim nogama. Svaki trening mu objašnjavam neke stvari, posvećujem mu vrijeme i on prihvaća savjete i radimo na svim segmentima njegovog poboljšanja.

Da li na poziciji razigravača mislite dovesti pojačanje?

- Doći će još jedan igrač, ja sam sada gledao te Hrvatske propise i u njima je objašnjeno da u Prvenstvu Hrvatske mogu igrati četiri stranca, 2+2, više ne može, tako da ćemo to mjesto najvjerojatnije popuniti s jednim domaćim igračem, uskoro će javnost doznati kojim. - Zaključio je Sagadin u razgovoru za ZadarSport.

Ekskluzivno: Farmer od sutra u Zadru

Dodajmo ovome ekskluzivnu vijest, naime, kako doznajemo Desmon Farmer sutra oko 15 sati trebao sletjeti u zadarsku zračnu luku Zemunik, a oko 18 sati trebao bi odraditi prvi trening sa svojim novim suigračima u Krešinom domu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.