Sagadin nakon troipolsatnog treninga: "Igrači nisu fizički pripremljeni, uvodim dodatni kondicijski trening"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.2.2009 u 22:37.
ZDNews.hr

Zmago Sagadin Foto: Arhiva (ZadarSport)


Košarkaši Zadra danas su odradili vjerojatno jedan od najdužih, ako ne i najduži trening u svojoj karijeri. Oko 17 sati i 30 minuta mladi igrači Zadra, Popović, Prostran, Marčinković i Batur počeli su sa zagrijavanjem, desetak minuta kasnije pridružili su im se ostali igrači koji su također prionuli poslu.

U praksi, treninzi pod vodstvom Denisa Pleslića i Ace Petrovića trajali su od sat do sat i pol, no današnji trening pod vodstvom slovenskog stručnjaka Zmage Sagadina trajao je ni više ni manje nego tri sata i 30 minuta, pa su tako igrači vidno umorni i iscrpljeni do krajnjih granica tek oko 21 i 30 krenuli put svlačionica.

Nakon treninga razgovarali smo sa Zmagom Sagadinom koji je napomenuo kako su igrači fizički nespremni, kazao je da im fali kondicije te je dodao kako uvodi novi, posebni kondicijski trening - jednom tjedno!

Današnji trening trajao je tri i pol sata (u što je ubrojeno gledanje video kazete od 55 minuta) što je vrlo neuobičajeno za zadarske prilike. Trener Zadra Zmago Sagadin kaže kako su obrana i skok zadarske momčadi na lošem nivou, radi se na poboljšanju…

"Prije svega igrače pokušavam usmjeriti da se više koncentriraju i fokusiraju na obranu. Pokušavam ih ispraviti i naučiti kako se određene stvari brane. Obranu i skok moramo podignuti na višu razinu, jer prema ovome što vidim, to je najslabiji dio ove momčadi." – kaže Sagadin.

O fizičkoj spremi igrača Sagadin i nije baš imao pretjerano dobre riječi, čak štoviše, kazao je kako su igrači u lošoj fizičkoj spremi.

"Igrači mi djeluju kao da fizički nisu najbolje pripremljeni, pogotovo imaju problema s aerobnim sposobnostima koje su na dosta niskom nivou, tako da smo danas imali najduži trening, a da i sutra održimo ovakav trening svi bi popadali."

S obzirom na lošu fizičku spremu igrača, prema isticanju Sagadina, uvodi se kondicijski trening koji će se održavati jednom tjedno.

"Igrači trenutno nisu fizički pripremljeni i nisu u stanju to podnijeti tako da ćemo od sljedećeg tjedna uvesti jedan kondicijski trening tjedno. Svaki ponedjeljak imat ćemo po jedan kondicijski trening gdje ćemo početi s trčanjem, a četvrtkom dodatni trening tako da podignemo nivo fizičke pripremljenosti na višu razinu." – zaključio je Sagadin u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.