Zmago: "Od sutra - ozbiljno uvježbavanje obrane"
Piše: H.B. | Objavljeno 10.2.2009 u 22:48.
ZDNews.hr

Marko Popović, Aco Petrović, Zmago Sagadin i Deyan Ivanov


Nakon debija na klupi Zadra, i pobjede, Zmagu Sagadina zadarski novinari dočekali su u press sali te su ga u znak dobrodošlice i činjenici da je odlično vodio momčad Zadra do pobjede - nagradili velikim pljeskom. Sagadin je odmah u uvodu kazao kako je zadovoljan pobjedom, ali je također nadodao kako će već od prvog sutrašnjeg treninga ozbiljnije početi raditi na obrani.

"Zadovoljan sam pobjedom i činjenicom što je led probijen. Bilo dosta straha i nervoze uoči utakmice i zadovoljan sam što iz publike nije bilo nekih crnih scenarija što su nagovještavali. Primili smo previše koševa, izgubili smo bitku u skoku i to su stvari s kojima nisam zadovoljan, no na tome ćemo raditi i pokušati ću podići tu obranu i skok. Kada promijenim neke stvari sigurno će i igra biti bolja. Kući možeš dobiti napadom, kao što je Zadar danas dobio, ali vani je to malo teže. Zadar prije svega, da bi bio sposoban pobjeđivati vani, mora biti jači u obrani i skoku, a dobre momčadi su one koje pobjeđuju vani. One koje pobjeđuju samo kod kuće su prosječne momčadi. Ja se nadam da ću kroz tjedan-dva popraviti obranu i da će Zadar zaigrati bolje i u gostima. Zadržali smo neku šansu za plasman na završni turnir Eurokupa i probat ćemo negdje vani vratiti ono što je Zadar izgubio kući sa Benettonom. Vjerujem da još uvijek nismo rekli zadnju riječ. Hvala svima na podršci." - kazao je Sagadin.

Trener gostujuće momčadi, Aco Petrović kazao je kako je uvjerenja da je Sagadin biti kvalitetno rješenje za KK Zadar te da će ga voditi u dobrom smjeru. O svojoj igri, posebice o obrambenim zadacima, Aco Petrović nije imao lijepe riječi.

"Znali smo da će ovo biti sasvim drukčija momčad Zadra nego prošloga puta kada smo se susreli, a siguran sam da će još drugačija biti u uzvratu u Kazanu. Sagadin je iskusan trener i siguran sam da će kvalitetno voditi Zadar. Što se tiče utakmice, mi smo gajili nadu da možemo pobijediti jer u rotaciji imamo više igrača. Ipak, mi smo momčad koja je poslije CSKA primila najmanje poena (u prosjeku 67), a sad smo ih primili 93. O našoj obrani i igri mislim da je sramota i pričati, ništa nismo odradili od onoga što smo se dogovorili jer ako daš na gostujućem terenu 91 poen, to je dovoljno da igraš dobro, ali ako primiš 93 to znači igrao si lošu obranu. Zahvalio bih se na korektnoj atmosferi i ovoj prekrasnoj dvorani u kojoj je doživljaj biti i trener i igrač."

Marko Popović nakon utakmice te nakon pressice kazao je kako je iznenađen što nije izviždan, evo što je kazao na pressici nakon utakmice.

"Mi smo ove sezone već pokazali da kada igramo na mali broj poena u pravilu pobjeđujemo utakmice. Danas smo primili 93 poena i to jednostavno nije naš način igre. Propustili smo još jednu brejk loptu na sličan način kao i u Trevisu. Sada nam preostaje pobijediti kod kuće i Benettona i Zadra i pokušati napraviti nešto na gostovanju u Ankari. Loše smo otvorili utakmicu u prvoj četvrtini. Uspjeli smo se vratiti ali kad igraš u gostima i primiš toliko poena teško je pobijediti utakmicu. Nismo održali koncentraciju svih 40 minjuta i to nas je na kraju koštalo poraza. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi i želim im sve najbolje u budućnosti. Zahvaljujem se zadarskoj publici na pljesku kojeg zaista nisam očekivao i to me stvarno dirnulo. Hvala im na tome - kazao je Popović."

Dean Ivanov, jedan od boljih u zadarskim redovima kazao je kako je zadovoljan pobjedom te napominje kako nisu odigrali dobru obranu.

"Vrlo sam zadovoljan ovom pobjedom jer smo je ostvarili protiv jedne od najjačih momčadi Eurokupa. Ovo je za nas velika pobjeda. Najvažnije je da je momčad odigrala dobro, pa iako nismo odigrali baš dobro u obrani, igrali smo svi jedan za drugoga i to nam je na kraju donijelo pobjedu. To je ono što nam je nedostajalo u prošlim utakmicama. Sada se okrećemo idućoj utakmici i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Ponavljam, nismo odigrali baš dobro u obrani ali siguran sam da ćemo s trenerom idućih dana raditi na tome pa ćemo i to popraviti."

Na novinarsko pitanje o reakciji publike odgovorio je:

"Bio sam maksimalno koncentriran na utakmicu ali kada sam čuo da je cijela dvorana stala uz mene to mi je dalo još veći podstrsijek da dam sve od sebe na parketu. Ja sam već rekao i ponavljam da nisam radio ništa protiv navijača ali neću to više komentirati. Zahvaljujem svima na potpori." - zaključio je Ivanov uz pljesak nekolicine novinara.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.