Povratak otpisanih: Marčinković vraćen u seniore
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.2.2009 u 22:47.
ZDNews.hr

Pavle Marčinković Foto: H.B. (ZadarSport)


Predsjednik kluba Kristijan Magaš danas je u razgovoru za ZadarSport ekskluzivno potvrdio kako će Pavle Marčinković biti ponovno vraćen u roster Zadra, konkretnije, biti će priključen treninzima s prvom momčadi te će, ukoliko Zmago Sagadin u njemu vidi potencijal – konkurirati za prvi sastav!

Prosjek: Dvadesetak koševa po utakmici

Iako se tek nedavno vratio u sastav zbog ozljede, Marčinkovića je trener isprobavao na plejmejkerskoj poziciji što je ovaj dobro iskoristio te je u prosjeku zabijao preko 20 koševa po utakmici!
"Ono što vam mogu kazati jest to da će Pavle Marčinković, koji je igrač Zadra biti vraćen na treninge s prvom momčadi. Odluka je to koju sam ja donio zajedno s Zmagom Sagadinom te će se Pavli pružiti šansa da se još jednom istakne kroz treninge. Ukoliko Zmago Sagadin odluči vratiti Marčinkovića u prvi sastav ja nemam što dodati, Pavle je igrač Zadra i može ravnopravno, kao i svaki drugi igrač konkurirati za prvi sastav." – kazao nam je Magaš.

Pavle Marčinković, jedan od trojice izabranih iz selekcije najboljih mladih zadarskih košarkaša uvršten je zajedno s Marinom Šarlijom i Tonijem prostranom u seniore Zadra za sezonu 2007/08. Nakon što je bio ishvaljen na sve strane od tadašnjeg trenera Zadra Ace Petrovića, (baš kao i Marino Šarlija i Toni Prostran) za Marčinkovića su počeli crni košarkaški dani.

Minutažu nije dobijao, a u igru je ulazio zajedno s Tonijem Prostranom i(li) Marinom Šarlijom uglavnom u posljednjoj četvrtini susreta, tridesetak sekundi prije kraja kada bi utakmica bila riješena, a Zadar vodio dvadesetak razlike. Pravu priliku nikad nije dobio.

Na kraju natjecateljske sezone 2007/08 Pavle odrađuje pripreme s prvim sastavom Zadra, no Ace Petrović ga tek nakon kraja priprema otpušta te ga ostavlja na milost i nemilost Uprave KK Zadar. Tada su se zaredale brojne ozljede, no Marčinković se vraća te igra na posudbi, i dalje službeno kao igrač KK Zadar, samo za drugi sastav – KK Jazine.

Marčinković je u ležernom razgovoru za ZadarSport kazao kako je jako sretan što se ponovno vraća na seniorske treninge KK Zadar te je dodao kako će još jednom dati svoj maksimum te će se potruditi da zaigra za svoj najdraži klub – KK Zadar.

Pripreme sa seniorima Zadra

"Dakle, na pripremam sam zagrizao i stvarno sam se potrudio da dokažem da u sastavu ima mjesta i za mene. Ubrzo sam stekao dojam da sam na dobrom putu ali to je bilo kratkog vijeka. Tadašnji trener mi je preporučio da odem na posudbu i da igram. Ja sam to prihvatio i savjetovao sam se s ljudima iz kluba i oni su se složili,no rješenje nismo uspjeli pronaći. Bilo je konkretnih ponuda,ali je uvijek zapinjalo, niti dan danas ne znam zašto."

Najbolji strijelac Juniorskog PH 2007.

Da je najbolji strijelac svoje generacije, Marčinković je dokazao 2007. godine kada je i službeno primio nagradu za najboljeg strijelca juniorskog PH za 2007. godine.
'Ozljeda ga udaljila od posudbe u prvoligaški klub'

"Kasnije sam se i ozlijedio, propala mi je proba u jednom prvoligašu. Nisam trenirao dva i pol mjeseca. Kada sam se vratio prihvatio sam da ostanem pod ugovorom KK Zadar i da igram za "drugu ekipu zadra" – KK Jazine. I dalje sam pratio situaciju u Zadru i bilo je jako turbulentno razdoblje za klub i sve nas oko njega."

Sa sadašnjim pomoćnikom Zmage Sagadina, Ivanom Barančićem si imao prilike surađivati, što nam možeš reći o njemu?

"Ono u što sam se sam uvjerio i ono što znam je to da je Ivan kvalitetan trener, perfekcionist. Svojim dolaskom u Jazine podigao je moral i kvalitetu momčadi što se odmah osjetilo na rezultatima. Mislim da će se odlično uklopiti u novi sustav kod trenera Sagadina."

Da li si se nadao ponovnom pozivu u seniorsku momčad Zadra?

"Nisam se ni najmanje nadao da će mi se ponovno pružiti prilika da konkuriram za sastav najdražeg mi kluba i zbog toga sam jako sretan. Ponuđena mi je šansa da opravdavam povjerenje ljudi koji me podržavaju. Nadam se da ću to iskoristiti na najbolji mogući način. Mogu obečati da ću dati sve od sebe..to je najmanje što mogu." – zaključio je Marčinković. Pavle – sretno!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.