Zmago debitirao pobjedom, Tornado napustio utakmicu
Piše: H.B. | Objavljeno 10.2.2009 u 22:47.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: Mate Komina


Košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu u Eurokupu, bila je to ujedno i debitantska utakmica novog zadarskog stratega Zmage Sagadina koji ju je položio s odličnim! Iako u dosta malom broju, zadarski gledatelji bodrili su svoje miljenike od prve do posljednje minute, izuzev Tornada i dijela publike (prema slobodnoj procjeni oko 350 gledatelja) koji su u znak protesta prema Upravi KK Zadar odlučili napustiti dvoranu, u skladu s najavama, nakon prve četvrtine.

Susret su Zadrani i Rusi otvorili tricama, prvi je zabio Ivanov, a zatim i Rančić. Na 6-3 smanjio je Vereemenkam. Prva četvrtina završena je vodstvom Zadra 25-19, a u tricaške strijelce za Zadar su se upisali Perić, Stipčević i Ivanov. U skladu s najavama, zadarska navijačka skupina Tornado, popraćena sa dvjestotinjak gledatelja ispraznila je Tornadov južni sektor.

U drugoj četvrtini Perić i Prostran zabijaju trice za prvo donekle osjetnije vodstvo Zadra, od deset koševa razlike (29:19). Popović je smanjio na 29:24 no u sljedećem napadu mladi zadarski 'dragulj', Toni Prostran vrloefikasno polaže za 33:26. Košarkaši Ace Petrovića dvaput su došli do -3 koša, no Gečevski mini serijom od 4:0 vraća smirenost u zadarske redove. Nakon toga Zadrani padaju, a Rusi koriste priliku te rade seriju od 8:0 i prelaze u vodstvo (39:40).

To je ujedno bilo i prvo vodstvo Unicsa na utakmici, a u konačnici, dvicom Lončara na poluvrijeme se otišlo rezultatom 42:41 za goste.

U nepune 4 minute treće četvrtine šuter Zadra Damir Rančić postigao je sedam koševa, a sve je dodatno začinio Stipčević efektnom tricom pa tako Zadrani brzo odlaze na +8 (54-46). Popović je nešto kasnije izjednačio na 59-59, a u posljednju dionicu susreta ušlo se neriješenim rezultatom – 65:65.

Unics je dobro otvorio posljednju dionicu susreta pa tako gosti dolaze do vodstva od 70:68, no Rančić i Ivanov vraćaju Zadrane u igru te Zadar ponovno vodi (75:72). Zadrani su pred kraj susreta ostali bez Rančića i Ružića koji su dobili petu osobnu.

Nakon pete isključujuće gore navedenog dvojca stvar u svoje ruke preuzeo je prvi razigravač Zadra Rok Stipčević koji pogađa tricu za 82:79, a kasnije nakon slobodnih bacanja Marka Popovića stavlja još jednu tricu za 85:81.

U završnici susreta, samo minutu prije kraja, Lyday pogađa tricu za 87:85 te diže publiku na noge. Tada se radi brzi faul nad Stipčevićem koji pogađa oba slobodna bacanja. Posljednji koš za Zadrane postigao je Juby Johnson koji je efektnim zakucavanjem podigao rezultat 93:88 za Zadar, u posljednjem napadu za Unics tricu je dao Lyday te je utakmica završena pobjedom Zadra 93:91.

Nakon završetka susreta gledatelji koji su se odlučili ostati u dvorani gromoglasnim pljeskom su nagradili novog trenera Zadra Zmagu Sagadina te zadarske igrače. Valja također istaknuti podatak kako se u strijelce upisalo osam igrača Zadra, a na zadovoljstvo zadarske publike vrlo dobru minutažu dobio je mladi igrač Zadra kojega su mnogi osporavali, Toni Prostran. U igri je proveo 13 minuta te zabio 7 koševa. Ukrao je dvije lopte, skupio jedan skok te jednu asistenciju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.