Stipčević i Perić: "Ne igramo isto sa i bez Tornada"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.2.2009 u 0:54.
ZDNews.hr

Rok Stipčević


Utakmica Zadra i Uniks Kazana, prema svemu sudeći igrat će se pred polupraznom ili potpuno praznom dvoranom, ovisno o odazivu gledateljstva na Tornadovu inicijativu da svi navijači, simpatizeri i zaljubljenici u KK Zadar radi, kako su naveli – 'nesposobnosti predsjednika i direktora kluba.

Nije tajna da su košarkaši Zadra izgubili gotovo sve šanse za prolaz u daljnju fazu natjecanja nakon poraza kod kuće kod Benettona, no igrači se ne predaju tek tako. Rok Stipčević vjeruje u pobjedu, evo što je kazao za ZadarSprot u najavi utakmice.

'Idemo po pobjedu u svakoj utakmici'

"Mi u svakoj utakmici idemo po pobjedu, trener će također ići po pobjedu, igramo protiv jedne kvalitetne momčadi, Kazan je treći ili četvrti u tom ruskom prvenstvu koje je u zadnjih nekoliko godina dosta jako. Pobijedili su Kimhi, Turk Telekom, izgubili su od Benettona, u toj utakmici su imali šut za pobjedu. Oni su kvalitetna momčad s dva naša reprezentativca, ali mi znamo sve svoje kvalitete. Osobno imam takav karakter da se borim do zadnjeg treba. Počinjemo od nule i mi i oni, stoga mi idemo na pobijedu."

'Vojnici Zmage Sagadina'

"Mi smo tu, rekao bih 'vojnici', mi trebamo slušati sve što trener od nas zahtjeva, svi znamo tko je i što je Zmago Sagadin, znamo koliko iskustva ima taj trener, igrao je Final Four Eurolige s Olimpijom, on je trener s velikom karizmom i nadam se da će nam pomoći i da ćemo uspjeti u zacrtanim ciljevima."

'Podrška Tornada puno nam znači…'

"Tornado obavlja svoj posao, mi obavljamo svoj posao. Ne bih se htio miješati, ali im ovom prilikom svima želim u ime igrača poručiti da nam njihova podrška jako puno znači, lagao bih kada bih govorio drugačije, jer i na gostovanjima se također vidi, kada ih dođe troje ili 50, nama njihova podrška puno znači." – zaključio je Stipčević.

Hrvoje PerićRazgovarali smo i s Hrvojem Perićem, ponekad razigravačem, tu i tamo i šuterom, nerijetko i krilom, a često i krilnim centrom Zadra o današnjoj utakmici s Unics Kazanom. Perić napominje kako je momčad iz Kazana vrlo opasna te kako dobro kotiraju u ruskoj ligi koja je u posljednje vrijeme dosta jaka.

Kakva je atmosfera uoči utakmice s Kazanom, došao je novi trener, što reći o Kazanu?

"Došao je novi trener, sigurno je kako će se svi igrači pokušati pokazati u što je moguće boljem 'svjetlu'. O Rusima znamo da su jedna od najbogatijih momčadi u Eurokupu, izgubili su tijesno od Benettona, međutim, kod kuće su pobijedili Turk Telekom, no mi ćemo danas dati svoj maksimum i nadamo se da će sve dobro završiti."

Navijači su odlučili bojkotirati utakmice KK Zadar te će nakon prve četvrtine napustiti dvoranu Krešimira Ćosića, nećete imati njihovu podršku, vaš komentar na to?

"Ne znam stvarno… navijači su potrebni ovoj momčadi. To je njihova odluka, ja ne želim ulaziti u to, mislim da ako oni (navijači) na svoj pokušavaju nešto Upravi… ne znam, nama su oni potrebni svakako."

Da li je sve izgubljeno u Eurokupu?

"Dok god izgledi postoje mi moramo pružati svoj maksimum, istina je da smo loše otvorili s 0-2, ali teoretski s četiri pobjede mi smo 'unutra'." – kazao je za kraj Perić.

Prijenos na EuroSport 2

Za sve one koji će podržati Tornadovu inicijativu o napuštanju dvorane nakon prve četvrtine, te za sve one koji će na bilo koji način biti spriječeni da dođu na utakmicu, TV prijenos je osigurao EuroSport 2.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.