Sramotan poraz Zadra u Trnskom!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 7.2.2009 u 19:39.
ZDNews.hr


Još je jednom aktualni hrvatski prvak izgubio u gostima kod ekipe s dna ljestvice NLB lige (79:70). Pred punom dvoranom u Trnskom Zadar je porazom uvelike kompromitirao svoje izglede za odlazak na Final Four natjecanja, dok je Zagreb uhvatio važne bodove u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta u regionalnoj ligi.

Zadar je držao blagu prednost tijekom čitave utakmice, a onda je Zagreb preko Damira Mulaomerovića i Vladimira Krstića serijom 8-0 poveo 70:66 točno tri minute do kraja. Stipčević je tricom vratio neizvjesnost susretu, no tada se Dejan Ivanov pretvara u tragičara utakmice.

Bugarski reprezentativac prvo je dva puta blokiran od strane Tomića, a zatim na istom igraču radi prekršaj u napadu. Potom 45 sekundi prije kraja promašuje čisti zicer, nedugo zatim i jedno od dva slobodna bacanja. Sa druge strane u igrača odluke pretvorio se Mulaomerović koji preuzeo odgovornost u ključnim trenucima susreta te je tricom preko Todora Gečevskog 30 sekundi prije kraja postavio rezultat 73:69. Bilo je to dovoljno za veliko slavlje Zagreba, čiji su igrači trenera Denisa Bajramovića nosili na rukama, dok su pripadnici Tornada skandirali "Uprava, odlazi!".

Imaju Zadrani za čime žaliti jer su veći dio susreta kontrolirali rezultat. Na početni pritisak Zagreba odgovorio je Damir Rančić sa 11 uzastopnih poena za svoju momčad te doveo svoju momčad u vodstvo koje dugo nije ispuštala iz ruku. Zagreb je odgovorio sa osam poena Žorića, no bilo je to premalo jer je fantastičnu drugu četvrtinu odigrao Hrvoje Perić.

Dubrovčanin je u tom periodu igre ubacio svih svojih 13 poena, donio Zadru najviših +9 (35:44) na isteku prvog poluvremena te na odmor otišao kao najbolji strijelac, skakač i asistent utakmice.

Ipak, odluka Bajramovića da u drugom poluvremenu zatvori unutarnju igru Zadra i gostima dopusti šuteve izvana pokazala se presudnom. Zadar je u narednih 20 minuta tek dva put poentirao iz reketa, dok su, izuzev jednog slobodnog bacanja, ostale poene postigli šutirajući trice sjajnih, no nedovoljnih 7/12.

Zagreb je tako krajem treće četvrtine tricom raspoloženog Krunoslava Simona (8/11 iz igre) ponovno došao do vodstva (56:55), a nakon Mulaomerovićevih ubačaja sredinom posljednje dionice utakmice Mravi pobjedu više nisu ispuštali iz ruku.

Kod pobjednika je Simon zabio 22 koša, Ante Tomić ubilježio je tko zna koji double-double učinak (18 koševa i 11 skokova), dok je Mulaomerović susret završio s 15 koševa. Zadrane je u drugom poluvremenu vodio Rok Stipčević sa 12 poena (trice 4/6), a najefikasniji je bio Todor Gečevski s 15 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.