Pleslić: "Iako su nam prijeko potrebna nova pojačanja, danas ćemo dati sve od sebe"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 6.2.2009 u 23:59.
ZDNews.hr

Denis Pleslić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon što je Bracey Wright odbio Zadar te potpisao za Aris, u Zadru, kako kažu – nastavljaju potragu za novim pojačanjem. Prema nekim informacijama KK Zadar interesantni su Ruben Douglas, Desmon Farmer i Travis Young, a jučer poslijepodne iskristaliziralo se novo ime - Tommy Gunn.

Denis Pleslić u najavi utakmice još je jednom ponovio kako su mu potrebna nova pojačanja, no u Zadru i dalje nema nikoga od novig igrača… Pleslić također napominje kako Zadar u posljednje vrijeme ima pozitivan 'skor' na gostovanjima, kada je u pitanju NLB Liga.

Otkako je sjeo na užarenu klupu Zadra, Pleslić je do sada, kao prvi trener 'odradio' ukupno četiri utakmice. Pleslić je izgubio jednu utakmicu na gostovanju – onu protiv Heliosa, ostalo – sve pobjede.

'Motivirani Zagreb i još motiviraniji Zadar'

"Oni su uvijek maksimalno motivirani protiv nas u Trnskom, pojačali su se za Mulaomerovića i Krstića, tu su i igrači koji su igrali u Zadru. Očekuje nas teška utakmica, no mi smo protiv Krke, Bosne i Splita dokazali da se mogu dobiti i takve utakmice. Od zadnja četiri gostovanja izgubili smo samo jednu utakmicu, pobijedili smo tri utakmice kod kuće. Znamo kako i na koji način trebamo uči u utakmicu, tako ćemo i napraviti, moramo biti koncentrirani i spremni. Nadam se pobjedi Zadra u Trnskom."

Stipčević i Ivanov izrazili želju za nastupom

Nakon što su se nespretno sudarili, te zaradili 10 odnosno tri šava, Rok Stipčević i Dejan Ivanov prema svemu sudeći ipak će hrabro stisnuti zube i nastupiti u današnjoj utakmici protiv Zagreba

Rok Stipčević i Dejan Ivanov izrazili su želju da nastupe u današnjoj utakmici sa Splitom i ja sam uvjeren da će oni dati svoj maksimum, imali smo tu nesreću na zadnjem treningu u Zadru prije odlaska u Zagreb kada su se Ivanov i Stipčević sudarili. Rok je završio sa deset šavova na usnici a Dejan sa tri na laktu. Mislim da će oni biti ok i da će moći danas nastupiti i dati svoj doprinos." - kazao je Pleslić u razgovoru za ZadarSport.


'Recept svake pobjede – agresivnost svih 40 minuta'

"Recept za svaku pobjedu u košarkaškoj utakmici je – agresivnost svih 40 minuta. To je jedini i glavni recept za svaku domaću i gostujuću utakmicu, a tek nakon toga ide taktika i ostalo. Ja ću maksimalno inzistirati da moji igrači budu što agresivniji u napadu i obrani jer smatram da u osnovi, s agresivnošću možemo postići dobar rezultat."

'Izgubili smo dva igrača u rotaciji, trebaju nam nova pojačanja'

"Naravno da se mi moramo pojačati, nama je svaki eventualno novi igrač jako bitan u rotaciji, mi smo izgubili dva igrača i u utakmici protiv Benettona se vidjelo koliko nam fale igrači. Mi smo stignemo rezultat, a onda kada treba igrač iz rotacije kako bi se zadržao rezultat – mi te igrače nažalost nemamo. Ključ svake je dovoljan broj igrača, jer ova momčad Zadra u početku je bila zamišljena tako da na svakoj poziciji postoje po dva igrača, mi smo izgubili dva igrača, beka šutera i plejmejkera što se zorno vidjelo u utakmici protiv Benettona."

Prijenos na VOX-u

TV prijens utakmice Zagreba i Zadra bit će emitiran na programu televizije VOX s početkom u 18 sati. Komentatori današnje utakmice biti će Igor Jelenić Toto i Dražen Brajković
'Što prije pronaći novo pojačanje'

"Rezervi mora biti, mi moramo tražiti što prije novog igrača. Ne bih komentirao neke špekulacije oko imena igrača sve dok igrač ne potpiše za Zadar i ne pojavi se na treningu. Mi osluškujemo tržište, a kad novi igrač dođe i potpiše ja ću ga onda komentirati."

'Treninzi kao osnova svega'

"Ja svaki dan inzistiram da se mi koncentriramo isključivo na košarku. Treninzi si tu koji nas drže u formi i na kojima se pripremamo za nadolazeću utakmicu, na treningu se razrađuje taktika, podižemo agresivnost i spremamo se za sljedeću utakmicu, da u nju uđemo što bolje i kvalitetnije. Trening je baza svega i mi treninge ne smijemo zapustiti."

Tornadov autobus za Zagreb

Kako doznajemo iz udruge navijača Tornado Zadar, oko pedesetak zadarskih navijača danas će krenuti put Zagreba kako bi igračima Zadra pružili glasnu podršku u 'lovu' na jednu od najvažnijih pobjeda u ovoj sezoni.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.