Benetton prekinuo Zadrovu nepobjedivost u Krešinoj dvorani
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 4.2.2009 u 0:49.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Hrvoje Bajlo


Prvi su put košarkaši Zadra poraženi u dvorani Krešimira Ćosića. Nakon gotovo četiri mjeseca bez poraza u Krešinoj dvorani, prva momčad koja je nadvisila Zadar je talijanski Benetton. Petoplasirana momčad talijanskoga prvenstva bila je bolja od domaćina Zadra rezultatom 84:76 i time momčadi Denisa Pleslića nanijela drugi poraz u drugoj fazi Eurocupa.

Prve naznake da bi Zadar mogao biti poražen stigle su već na početku utakmice. Hrvatski reprezentativac Nicević pogađa za 0:2, na njega se nadovezuje Amerikanac Neal, a kasnije isti igrač uz pomoć Soragne dovodi Talijane u osjetnije vodstvo, 4:11. Mnogo je problema bilo u igri Zadra. Obrambeno nisu radili dobar posao, pa su gosti vrlo lagano dolazili do otvorenih šuteva ili dobrih situacija za poentiranje pod samim obručem.

U napadu su Pleslićevi igrači pokušavali tricama, a praktički jedini koji je igrao za Zadar bio je kapetan Gečevski. Postigao je prvih 13 koševa za momčad prvaka Hrvatske, a od 20 koševa Zadra u prvoj četvrtini on je potpisao njih 17.

Pokušao je Pleslić s Prostranom u drugoj četvrtini, ali Benetton i dalje nastavlja s odličnom igrom. Međutim, kod Zadra se istaknuo Ružić, dobro je u nekoliko navrata asistirao Prostran, pa se Zadar malo-pomalo primaknuo na -8, što je izgledalo dobro nakon -15 u 14. minuti. No, tri uzastopne trice postiže Bobby Dixon čime svojoj momčadi ponovno donosi +12, 39:51 što je bio konačan rezultat nakon prvih 20 minuta igre.

U nastavku Zadar igra nešto agresivnije, pogotovo u obrani. Johnson polaganjem smanjuje na 44:51, kasnije na 53:60, nakon čega Zadar radi seriju 9:2 čime dolazi do izjednačenja 62:62. Međutim, posljednje tri sekunde treće dionice igre su bile sasvim dovoljne Dixonu da dotrči do centra i pogodi tricu sa sirenom za 62:65.

U četvrtoj četvrtini Zadar nastavlja s dobrom igrom i sedam minuta prije kraja dolazi do prvoga vodstva, 69:68. Međutim, nakon toga Benetton radi seriju 7:0 uz pomoć Perićeve tehničke greške i dolazi u vodstvo 69:75 čime je prišao na korak do pobjede. Zadar se pokušava vratiti u igru tricama, ali ruka ih ne sluša, pa Benetton rutinski privodi utakmicu kraju.

Najbolji strijelac kod Zadra bio je kapetan Gečevski sa 24 poena, Perić je zabio 13, a Rančić 11. Za Benetton 23 je postigao odlični Neal, Nicević je postigao 17 uz četiri asistencije, a Wallace je ostvario double-double (11 koševa i 12 skokova).

"Pino lopove, Uprava odlazi, Plesliću odlazi"

Očito nezadovoljnim stanjem u i oko kluba te činjenicom kako će Zadar biti po prvi puta poražen u Krešinoj dvorani, zadarski navijači ujedinili su se te su zdušno i glasno posljednjih nekoliko minuta susreta skandirali "Pino lopove, Uprava odlazi". Interesantno, također, manji dio navijača ovaj put je skandirao i novom treneru Zadra pa se u dvorani moglo također kratko čuti skandiranje - "Plesliću odlazi".

H.B.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.