Stipčević: "Velika pobjeda kolektiva"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 2.2.2009 u 15:32.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: NikolaMovric.Com


Prvi 'playmaker' Zadra, Rok Stipčević – nakon pobjede Zadra u gostima nad Krkom [62-78] postao je MVP lige sa ukupnom valorizacijom – 34! Odlično je razigravao svoje suigrače, bio je pravi pokretač zadarske momčadi te niti u jednom trenutku, što je začuđujuće, s obzirom da igra svih 40 minuta dvije utakmice tjedno – nije pokazivao naznake umora ili dekoncentracije.

Rok je za 40 minuta u igri postigao 21 koš, imao je 7 skokova, 3 ukradene lopte te 9 asistencija. Bio je vrlo blizu 'triple double' učinka kojega još nitko nije postigao od osnutka Goodyear / NLB lige do danas.

'Zasluženo smo slavili'

"Pokazali smo jedan jaki karakter i pobijedili momčad koja je respektabilna, a svoje dobre kvalitete su pokazali protiv Olimpije i Bosne u gostima. Vidjeli smo koje su bile naše greške u utakmici s Heliosom i protiv Bosne drugo poluvrijeme i to smo ispravili zasluženo smo slavili. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja, a kroz cijelu utakmicu trener nam je podizao tempo i tako nismo 'pali'. Na dobrom putu smo da ostvarimo taj Final Four, trener radi dobro svoj posao što pokazuju da dobri rezultati u zadnje vrijeme u NLB ligi, a to se vidi i na rezultatu."

'Odigrao sam kvalitetno, na visokoj razini'

"Mislim da sam odigrao kvalitetno i na visokoj razini. Smatram da sam razigrao svoje suigrače i da smo svi dobro odigrali, ne samo ja. Iako se ne zamaram svojom osobnom statistikom, poslije sam vidio da sam bio blizu 'Triple double' učinka, a ne znan da li je to itko ikada ima u NLB ligi. Mislim da sam odigrao izuzetno kvalitetno igrački i energetski, što je bilo i primjetno."

'Dosta toga proizlazi iz glave'

"Psihički i fizički - imam snagu, a to dolazi s dobrom pripremom. Već duže vrijeme treniram svaki dan, i kad imamo slobodan dan i kada nemamo, za mene ne postoji slobodan dan, ja uvijek treniram i zato imam kondicije i zato sam psihički i fizički spreman. Rekao bih isto tako da dosta toga proizlazi iz glave. Trenutno sam prvi asistent NLB lige i tu činjenice, a sve je to plod mog rada."

'Imamo mi Tonija Prostrana koji zaslužuje šansu, novog 'play-a' ne treba dovoditi'

"Ja sam rekao da po meni zamjena za mene nije potrebna, jer dovoditi novo pojačanje pored Tonija Prostrana bilo bi nepotrebno. Mi imamo kvalitetnu zamjenu u našem velikom potencijalu Toniju Prostranu. On je mlad, željan dokazivanja, baš kao i ja i radom će doći sve na svoje. Toni je na pravom putu da postane pravi igrač."

'Pobjeda kolektiva'

"Za kraj bi samo dodao da je ovo velika pobjeda kolektiva u vrlo važnoj utakmici. Pokazali smo karakter i drago mi je kad momčad funkcionira kako treba. Mislim da smo pokazali zajednički duh i da smo se na najbolji mogući način odužili Tornadu koji je po ne baš tako lijepom vremenu iz Zadra u Novo Mesto i dao nam odličnu podršku kroz cijelu utakmicu." - zaključio je Stipčević

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.