Zadar uspješno preplivao Krku
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 31.1.2009 u 23:42.
ZDNews.hr

Foto: NikolaMovric.Com


Košarkaški Majstori s mora nastavljaju mrtvu trku prema Final Fouru NLB lige. Gostovanje u Novom Mestu na kojem se mogla čuti i pjesma Tornada nije im bilo stresno kao druga gostovanja, nego su na krilima sjajnog Roka Stipčevića, te Jubyja Johnsona i Todora Gečevskog lakoćom slavili sa 16 razlike (62:78).

Susret su prelomili na kraju druge i početku treće četvrtine kada su serijom 16:3 otišli na 32:50 i do samog kraja susreta tek se tri puta spustili na samo jednu znamenku prednosti. Denis Pleslić pozvao je timeout nakon što je Ricky Shields smanjio na 29:34 na 4:30 do velikog odmora i natjerao svoje igrače da udruže snage i u obrambenom dijelu.

FOTO: NIKOLAMOVRIC.COMHrvoje Perić i Tomislav Ružić došli su do zicera za +9, a trica Stanka Sebiča kojom je preko ruke Jere Macure smanjio na 32:38 bila je jedini pogodak odabranika Ivana Sunare u sedam minuta igre. Do poluvremena će Johnson iz kontre zabiti, a još jedno bacanje dodati Hrvoje Perić za 32:41 i idealnu pripremu za konačni pad Krke.

S Tornadom do vrlo važne pobjede
Grupa od oko pedesetak navijača zadarskog Tornada doputovala je danas u Sloveniju te je zadarskim košarkašima pružila glasnu podršku koja ih je na koncu dovela do toliko željene pobjede.

Hrvoje Bajlo


Stipčević je u prve dvije minute nastavka dvaput asistirao za Gečevskog i sam zabio dvicu, a tricu iz tranzicije dodao je i Johnson, tako da je u 23. minuti na semaforu svijetlilo 32:50. Pokušavali su domaćini uz pomoć pune dvorane vratiti se barem ispod deset razlike prije početka posljednje dionice i činilo se da su u tomu uspjeli nakon polaganja Shieldsa (47:56), ali u samo desetak sekundi na ulasku u zadnju minutu treće Juby Johnson trpa dvije trice s istog mjesta u desnom kutu i vraća Zadar na 48:62.

Uporni Shields opet će smanjiti, a Jure Balažić iskoristiti pospanu rotaciju u obrani Zadra i opet dovesti Krku na -9 (55:64, 57:66) na šest i pol minuta do kraja susreta, ali nakon trice Perića s Johnsonova mjesta i borbenog doprinosa Jere Macure (pet poena u nizu i krasna banana Balažiću) već je +17 (57:74) tri minute kasnije.

Odgovorit će Shileds sa svojih pet poena u nizu, ali dvije minute prije kraja već je bio gotov susret (62:74). Konačni rezultat postavit će Perić teškim šutom iz trka i, simbolično, najbolji igrač susreta Rok Stipčević, polaganjem nakon što je probio dva igrača.

Završio je s 21 poenom, devet asistencija i sedam skokova, Johnson je dodao 21 poen (pet trica), a Gečevski 15 poena i 13 skokova. Dvoznamenkast je bio i Hrvoje Perić (12p), ali za to mu je trebalo 12 šuteva iz igre.

Kod Krke, 18 poena zabio je Ricky Shields, 11 Paul Ingram, a povratnik nakon tri susreta pauze Davor Marcelić dva poena za 15 minuta igre.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.