Giergia: "Prostran treba igrati više, a ne samo kod +30"
Piše: Sportal.hr / Frane Šarić | Objavljeno 31.1.2009 u 14:03.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: ZadarSport (arhiva)


Bit će to jako teška utakmica u Sloveniji. Ako pobijedimo Krku, možemo biti i te kako sretni?! Izjava sportskog direktora Kluba iz Višnjika Giuseppea Giergie u najavi utakmice Zadra i Krke!? Zadar, kandidat za Final four NLB-a, sudionik drugog kruga Eurokupa može biti sretan ako dobije Krku, nejaku ekipu iz donjeg dijela tablice? Iz nastavka rečenice Pina Giergie trebali bi se razaznati i razlozi.

– Igrači razmišljaju o drugim stvarima, a ne samo o košarci. Mi moramo riješiti ekonomsko pitanje pa će onda biti i rezultata – rekao je Pino Giergia, očito se nadajući da će problemi s kašnjenjem plaća uskoro ipak biti riješeni.

Da će novca ipak biti, valjda jamči i rezolutnost u odluci da se dovede odlični, ali i te kako skupocjeni američki igrač Bracey Wright. Taj 24-godišnji i 191 centimetara visok šuter napustio je španjolski Jouventut i navodno je gotovo sve dogovorio sa Zadrom.

Pino neće Subotića
Dakako, dogovor nije postignut za male novce...

– Mi još čekamo otpusno pismo iz Španjolske, a moramo i riješiti još neke finese oko ugovora. Moramo, primjerice, platiti i njegova agenta. Vjerujem da ćemo to riješiti, a o tome hoće li Wright igrati u Novom Mestu, ne mogu ništa reći. – rekao nam je Pino Giergia, a predsjednik Kluba iz Višnjika Kristijan Magaš pak tvrdi kako je sve dogovoreno, ali da Amerikanac neće za Zadar zaigrati protiv Krke, kao ni protiv Benettona u utorak u Eurokupu.

– Wrighta se može očekivati tek sljedeće subote – rekao nam je Kristijan Magaš, koji nam je rekao da o dolasku Srđana Subotića, splitskog playa na radu u Švedskoj, nema novosti. Jedino nam je istaknuo kako trener Denis Pleslić jest za njegov dolazak, ali da “netko” drugi nije.

Pleso opet nedostupan

Denis Pleslić nam se nije javio na telefon, no zato je na pitanje o Srđanu Subotiću odlučno, i to negativno, odgovorio je ponovno Pino Giergia.

– Ja ne znam što to nama Subotić može pomoći. Mi imamo takvih Subotića desetak u Boriku. Imamo Roka Stipčevića, za kojega su neki govorili da ne zna igrati, a sada ima ponudu od 250.000 eura. Imamo mi i Tonija Prostrana, i ja sam za to da se njemu dade više minuta i to ne samo kod plus 30 za Zadar – rekao je Pino Giergia i objasnio da je on taj koji je protiv dolaska Srđana Subotića u Zadar.

Tako će Zadar na teren u Novom Mestu s postavom kojom je izgubio nedavno u Ankari protiv Turk Telekoma, odnosno slabiji za Malika Dixona.

S tim su Amerikancem, podsjetimo, Zadrani izgubili na posljednjem gostovanju kod Heliosa, također slovenske ekipe koja je po učinku, ali i po rosteru slabija momčad od protivnika Zadra, Krke. Slovenska ekipa ima sedam pobjeda, a spomenutog Heliosa nedavno su “pregazili”. Štoviše, pobijedili su u Novom Sadu i još jednog autsajedra, koji je pobijedio Zadar, Vojvodinu, a da su trenutačno možda i najbolja slovenska ekipa u regionalnoj ligi pokazali su i nedavnom pobjedom protiv Olimpije u Ljubljani.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.