Hrvoje Perić: "Turk Telekom slavio je uz pomoć sudaca"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.1.2009 u 1:06.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (arhiva)


Nakon što su košarkaši Zadra poraženi u prvom kolu drugog kruga Eurokupa od Turk Telekoma pojedini igrači osjetili su sudačku nepravdu na svojoj koži, iako ne po prvi put ove sezone. Jedan od primjera s utakmice Turk Telekom – Zadar bila je i nepostojeća 'namjerna' koju su suci dosudili Hrvoju Periću u trenucima kada se utakmica prelamala, no, Perić kaže kako je Turk Telekom u konačnici zasluženo slavio – ali ipak uz sudačku pomoć.

Pleslićevi izabranici jako loše su otvorili utakmicu, a onima koji su imali prilike gledati prijenos preko interneta – sve je djelovalo jako sporo, uspavano i s vrlo niskom dozom agresivnosti, upravo obrnuto od onoga kako je trebalo i moralo biti.

"Mislim da je loše otvaranje uvelike odredilo daljnji tijek utakmice, pa smo cijelo vrijeme sustizali taj rezultat jer su nam uspjeli pobjeći. No kasnije, kada smo umalo došli skoro do senzacije, neke sudačke odluke nisu nam išle u korist, no sve u svemu možemo biti zadovoljni aktivnim rezultatom jer se to da sustići u Zadru.

Drugo poluvrijeme nam mora biti obrazac kako inače trebamo igrati. U drugom dijelu smo imali bolji protok lopte, više se trčalo, što svakako i nažalost nije bio slučaj u prvom poluvremenu kada smo djelovali sporo i uspavano."

Malik Dixon tvrdio je kako nije dobio plaću, predsjednik i direktor kluba Magaš i Giergia tvrdili su da je Dixonu sve na vrijeme isplaćeno, po prvi put u novoj godini uspjeli su se složiti oko nečega, ajde neka, bar je to pohvalno! Bilo kako bilo – umjesto da otputuje s momčadi, Dixon je ostao u Zadru te je trenutno pod suspenzijom.

"Pa moram priznati da mi je jako čudno kada smo svi kompletni s obzirom na događanja, no mi se ne zamaramo previše s time nego se trudimo maksimalno i angažirani smo, radimo na treninzima i pripremamo se za svaku utakmicu kao da je odlučujuća. Ove sezone jednostavno postane nam čudno kada smo svi kompletni pa je i normalno kad neko fali."

Periću je u ključnom trenutku susreta, kada se Zadar opako približio Turk Telekomu dosuđen 'namjernni' faul te su se Grci bez previše muke odlijepili i utakmicu rutinirano priveli kraju, unatoč tome što je Zadar također imao svoje prilike.

"Bez veze mi je dosuđena ta namjerna, jest da smo radili faul, ali to je bilo doslovce … malo sam ga gurnuo, to je običan prekršaj, nikako za 'namjernu', ni taj Grčki sudac nije nam dozvolio da se približimo Turku, ali opet to ne umanjuje njihovu pobjedu i činjenicu da su bili bolji. Turk Telekom je, kada se sve zbroji i oduzme, unatoč sudačkim previdima - zasluženo slavio."

Iako su trebali igrati pred praznim tribinama, Turci su imali podršku preko 2000 navijača što na kraju ipak nije začudilo Pleslića i njegove igrače/suradnike iz razloga što su neposredno prije utakmice doznali kako je uvažena žalba Turk-a te da će se ipak igrati pred gledateljima.

"Mi smo saznali neposredno prije utakmice da je uvažena žalba Turk Telekoma te da će biti publike, ne mogu reći da je to previše utjecalo jer smo bili maksimalno koncentrirani na samu utakmicu. Ipak je Turk velika momčad i malo tko može očekivati da će ih dobiti kod njih doma, sa i bez publike."

Za kraj, upitali smo Perića da li je zadovoljan minutažom koju mu daje trener Zadra Denis Pleslić.

"Profesionalac sam, što se od mene traži ja to i učinim, ubiti pokušam to odraditi najbolje što mogu, pa bilo to 2 ili 20 minuta. Koliko god da igram uvijeki dajem svoj maksimum. Tako je bilo na ovoj utakmici, ali i na svakoj otkako se bavim košarkom." – zaključio je Perić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.