Ekskluzivno: Pregovara se sa ponajboljim igračem Jouventuta ove sezone, Braceyem Wrightom
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 28.1.2009 u 22:32.
ZDNews.hr

Nadajmo se budući igrač Zadra Foto: Euroleague


Sportski direktor Zadra, Pino Giegria, potvrdio je večeras kontakte sa bivšim igračem Houston Rocketsa, Johnom Lucasom. No, prema njegovim riječima tamnoputi je Amerikanac sve dalje od Zadra. Zadru treba dobar combo-guard, igrač koji podjednako kvalitetno može odigrati i na poziciji razigravača i šutera, a u razgovoru sa određenim košarkaškim stručnjacima i Lucasovim bivšim trenerima zaključeno je da John Lucas III. ne ispunjava te kriterije.

Nakon, sve izglednijeg odustajanja od Lucasa, na površinu je isplivalo još jedno, mnogo poznatije ime. Iz nekoliko izvora vrlo bliskih klubu saznajemo da se pregovara sa Braceyem Wrightom, bivšim igračem grčkog Arisa i španjolskog Jouventuta! Wright, koji je bio ponajbolji igrač Jouventuta ove sezone ubacivavši u prosijeku 14 koševa uz 44% šuta i ostvarivavši skoro tri asistencije po susretu, otpušten je iz Jouventuta prije tjedan dana te je od tada bez kluba. Nakon brojnih, široj javnosti nepoznatih igrača, pravo je iznenađenje što se jedan ovako ugledan i kvalitetan igrač nalazi u kombinacijama za dolazak u Zadar.

Wright koji iza sebe. Wrihgt ima i NBA iskustvo, a u Europu je došao nakon kraće epizode u Minnesoti gdje je u dvije sezone skupio 26 utakmica, prosječno ostvarivavši preko 8 koševa u svojoj prvoj sezoni. U sezoni 07/08 je pristupio Arisu gdje je preko 13 koševa uz 45% šuta. Do otkaza u Jouventut, bio je ponajbolji igrač španjolske momčadi postizavši preko 12 koševa u prosjeku u Euroligi uz 3 skoka i asistenciju. Iznimno je talentiran combo-guard koji svojim napadačkim sposobnostima, prvenstveno šutem, može slomiti svaku momčad. Najveće mane su mu mali nedostatak brzine, loša selekcija šuta i loša igra u obrani, no imajući u vidu da dolazi kao zamjena Dixonu njegovi nedostatci ne bi trebali doći do prevelikog izražaja.

Eventualni dolazak Wrighta može učiniti čuda za zadarsku momčadi. Iako nije match-winner, niti se odlikuje kvalitetnom obranom, Wright ima sposobnosti preokrenuti čitav tijek sezone, te bi njegovim eventualnim dolaskom Zadar ponovno postao jedan od favorita za plasman na Final Four NLB-a i osvajanje tog natjecanja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.