Ekskluzivno: John Lucas III u kombinacijama za novog razigravača Zadra
Piše: Hrvoje Bajlo i Paulo Sarić | Objavljeno 28.1.2009 u 15:38.
ZDNews.hr

Lucas u dresu Rocketsa


Nakon raskida ugovora sa Malikom Dixonom, KK Zadar je ostao na samo jednom playmakeru sa potrebnim iskustvom igranja na NLB razini, te je uprava primorana pronaći novo riješenje na poziciji jedinice. Iz izvora bliskih klubu saznajemo da je zasada u kombinaciji nekoliko imena, a jedno od njih je i ime Johna Lucasa III, bivšeg igrača Houston Rocketsa i talijanskih prvoligaša Snaidera i Benetton Trevisa.

Lucas je rođen 21. studenoga 1982. godine, a sin je poznatijeg Johna Lucasa jr., igrača sa 14-ogodišnjim NBA iskustvom. Igrao je na Oklahoma State sveučilištu s kojim je izborio nastup na NCAA final foruru 2004. godine. Svoje prvo NBA iskustvo je ostvario u Houston Rocketsima za koje je u sezoni 05/06 odigrao samo 14 utakmica sa prosjekom od 2.3 koša i 0.9 asistencija po susretu. Nakon otkaza u Rocketsima pridružio se momčadi Tulsa 66sa koja nastupa u Razvojnoj ligi, gdje je sa 17 koševa i 4 asistencije bio ponajbolji igrač momčadi. Krajem te sezone dobio je poziv iz Italije gdje je u pet utakmica zamijenio ozljeđenog Jeromea Allena prosječno postižući 13 koševa po susretu. Svoju drugu NBA epizodu je također ostvario u momčadi Rocketsa. Ovaj puta se duže zadržao u ekipi, te je ostvario i donekle zapažen učinak. U preko 40 utakmica za Rocketse je ubacivao nešto više od tri koša po utakmici za osam minuta provedenih na parketu.

Početkom 2008. pridružio se slavnoj talijanskoj momčadi, Benettonu kao zamjena za Rodriga De La Fuentea, koji je nezadovoljan minutažom odlučio napustiti klub. U 14 minuta koliko je prosječno nastupao za Benetton, ubacivao je 7 koševa uz izvrsnih 50% šuta. Nakon nekoliko mjeseci je otpušten iz kluba, te se vratio u SAD. Početkom sezone imao je kraću epizodu u najgoroj momčadi NBA lige, Oklahoma Thundersima, no nije dobio svoju priliku, te je otpušten u studenome otkada je slobodan igrač.

Glavna Lucasova mana je hendikep u visini. Sa svojih 178 bi spadao u red najnižih igrača, kako u NLB-u tako i u Eurocupu. Jako dobro barata loptom, solidno razigrava momčad a kao glavnu kvalitetu brojni stručnjaci mu ističu fantastičan osjećaj za igranje pick n rolla.

Lucas spada u igrače kojima se proricala solidna karijera, no dosad ju nije uspio ostvariti. Uz povremeno statiranje u NBA-u i dvije (pre)kratke europske epizode nije ostavio veći utisak u košarkaškom svijetu. Iako Zadru u ovim trenucima treba provjereno riješenje sa velikim europskim iskustvom, igrač koji donosi kvalitetu više, kako u obrani, tako i u napadu, uprava je, izgleda, odlučila riskirati sa relativno mladim i široj javnosti nepoznatim Lucasom.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.