ZadarSport opet online!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 28.1.2009 u 12:17.
ZDNews.hr

Screenshot: ZadarSport


Nakon puna dva dana 'blackout-a' ZadarSport je ponovno na nogama, čvršći i jači kao nikad do sad. Ovom prilikom željeli bi smo se zahvaliti kolegama s portala 057info.hr koji su po našoj dojavi – istog trena i bez sekunde premišljanja obavijestili svoje cijenjene čitatelje, a među kojima zasigurno ima i veliki broj čitatelja ZadarSporta – o problemu u kojemu smo se zatekli. Još jednom velika zahvala gospodinu Branku Tabaku, glavnom uredniku 057info.hr Internet portala. Također veliko hvala svim našim prijateljima, posjetiteljima, a posebno dragim forumašicama i forumašima koji su slali mailove podrške i koji su se stalno raspitivali kako napreduje povratak portala online.

Također, zahvala još jednom domaćem Internet portalu koji je namjerno, ignorirajući naš e-mail u kojemu smo zamolili da se objavi vrlo kratka informacija kako ZadarSport još kratko vrijeme neće biti u funkciji - još jednom pokazao kako su mu prioriteti potpuno drugačiji od onih kakvi bi trebali biti, a to je inforiranje građana o aktualnim događajima u Zadru i ne ignoriranje ostalih konkurentnih portala iako oni imaju znatno veću posjećenost na ciljanu publiku!

U nadi da se ovakvi problemi više neće događati, prenosimo vam e-mail administratora servera ZadarSporta u cijelosti:

Nakon puna dva dana uspjeli smo dovesti server u normalno stanje i trenutno sve stranice rade.
Kao što ste mogli pročitati na našem forumu u temi vezanoj za ovaj server (prof1), imali smo dosta problema prilikom nadogradnje servera. Svaka moguća opcija koja je mogla poći krivo je pošla krivo. Zbog toga smo bezuspješno pokušavali na sve moguće načine što prije pokrenuti server i dovesti stanje u normalu.
Nakon dosta razgovora sa sistemskim administratorima uspjeli smo ipak pronaći neko rješenje i sve je na kraju uspješno podešeno i instalirano.
Novi server je gotovo duplo jači od prethodnog i nadamo se da će zadovoljiti sve potrebe za cpu resursima u, barem, narednih godinu dana, također ugrađeni su potpuno novi hard diskovi koji bi također morali izdržati do dvije godine.
Svi podaci su dva puta prekopirani, prvo direktno sa starog diska na novi, te zatim ponovno preko rsync sinkronizacije kako bi se prekopirale sve eventualno izostavljene datoteke. U svakom slučaju preporučujemo da provjerite da li su svi podaci na mjestu.
Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju."


Srdačan pozdrav,
Studio4Web, usluge u informatici.


Još jednom, isprike svima u nadi da se ovakvi problemi više neće ponavljati.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.