Rok Stipčević: "Naša publika ima pravo izraziti se, pa i na ovakav način"
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 25.1.2009 u 0:30.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Filip Brala


Nakon pobjede Zadra nad Hemofarmom (89-75) igrači Zadra bili su poprilično raspoloženi za davanje izjava. Za komentar utakmice upitali smo glavne aktere današnje pobjede Zadra nad Hemaformom, Roka Stipčevića, Todora Gečevskog te Dejana Ivanova.

Rok Stipčević ili kako ga od milja zadarski navijači zovu 'zadarsko srce' za 35 minuta u igri postigao je 16 koševa, asistirao je nevjerojatnih 11 puta s ukupnom valorizacijom 22.

"Izuzetno teška utakmica, pogotovo sa psihološkog aspekta. Mislim da je ovo čista pobjeda momčadi i igrača. Trener je od početka vjerovao u nas. Na kraju samo obranom došli do pobjede. U trećoj i četvrtoj četvrtini smo kombinirano primili samo 27 koševa, ali moramo biti svjesni da takve partije moramo početi pružati u kontinuitetu. Publika nas na početku nije najbolje prihvatila, no to je njihov stav na koji imaju pravo. Početkom nastavka sam odlučio napraviti nešto ne bih li isprovocirao reakciju iz publike, te sam se malo zakačio na Joksimovićem na što je publika očekivano reagirala. Tko zna možda nam je upravo to dalo snagu za nastavak preokreta. U utorak igramo protiv Turk Telekoma, najjače i najskuplje momčadi u Turskoj. Imaju prvu petorku koja bi komotno mogla izboriti Final Four Eurolige, no idemo tamo pobijediti. Olakotna je okolnost što su, radi nereda na utakmici protiv Izraelske momčadi, kažnjeni igranjem pred praznim tribinama. No, ključ će biti u našem pristupu. Ako budemo igrali kao protiv Heliosa, sigurno ih nećemo dobiti, no sa igrom iz drugog poluvremena večerašnje utakmice imamo šanse."

Dejan Ivanov za 31 minutu provedenu u igri postigao je 16 koševa, upisao je 12 skokova. Ukupan učinak u valorizaciji – 21.

"Krenuli smo malo usporeno zbog promjene dvorane. Neki igrači igraju po prvi puta u Jazinama i bilo je očekivati da će im trebati neko vrijeme da se naviknu na ambijent. Na kraju je odlučila naša dobra obrana u drugom poluvremenu kojom smo prelomili utakmicu i došli do zaslužene pobjede. Navijači su nas kritizirali na početku utakmice, no dobro je da su do kraja promijenili ploču jer nam njihova podrška puno znači. Lako je navijati kada klubu dobro ide, no nama podrška najviše treba upravo u ovakvim utakmicama, nervoznim i u kojima moramo stizati protivničku prednost."

Todor Gečevski odigrao je pravu 'mušku' utakmicu, kada je trebalo – bio je pravi. Za 35 minuta provedenih u igri postigao je 19 koševa, uhvatio 16 lopti te ukrao dvije lopte, s ukupnom valorizacijom – 30.

"Na početku utakmice se razočarenje našom partijom protiv Heliosa lako moglo osjetiti. Kako na tribinama, tako i među nama igračima. No, kako je vrijeme odmicalo mi smo se trgnuli, i u drugom poluvremenu dobrom obranom i velikim brojem skokova prelomili utakmicu. Zatvorili smo reket, a to je bio ključni detalj čitave utakmice. Još se, na kraju, moram osvrnuti na Svjetsko prvenstvo u rukometu i veliki broj Makedonaca koji su došli u Zadar. Danas sam pogledao jedno poluvrijeme utakmice makedonske reprezentacije i moram pohvaliti navijače koji su zaista bili fantastični i davali su ritam cijeloj utakmici, kao što ste i sami mogli vidjeti."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.