Teško protiv žilavih Vrščana
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 24.1.2009 u 23:45.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: Filip Brala


Košarkaši Zadra u svojoj prvoj utakmici u Jazinama ove sezone svladali su gostujuću momčad Hemofarm STADA rezultatom 89:75. Međutim, iako na prvi pogled to izgleda prilično uvjerljivo, dojam je dijametralno suprotan. Zadrani su od početka ušli u rezultatski deficit, a Hemofarm se dugo držao i nikako se nije dao slomiti, ali kada su otprilike sredinom četvrte četvrtine "puknuli", Zadar je otišao na nedostižnih +14.

Oko dvije i pol tisuće gledatelja u hramu košarke nije bilo naklonjeno svojim ljubimcima. Navijači su im jasno dali do znanja što misle o porazu protiv Heliosa, ali niti to nije pomoglo kako bi se zadarski košarkaši probudili. Hemofarm je preko Joksimoviča i Mačvana došao do 0:4, Gečevski i Macura uzvraćaju, ali igrači u narančastom ubrzo dolaze do vodstva od 5:11 preko Marjanovića i Mačvana. U tim je trenucima Zadrane sam vukao Stipčević koji je povezao tricu i dvicu (ukupno 8 koševa u prvoj četvrtini). Međutim, Mačvan i Marković su već u prvoj dionici igre dali do znanja da će Zadar u ovoj utakmici imati puno problema.

Mačvan je i u drugoj četvrtini nastavio "bušiti" Zadrane, uz pomoć Krstovića. Domaćine je uvijek blizu držao Ružić svojim ubačajima, a sporadično bi se znao ukazati Perić. No, od 17. do 20. minute Hemofarm radi seriju 10:2 u koju je Marković ugradio svoje dvije trice za vodstvo gostiju 36:45. Između koševa Gečevskog Marković je pogodio još jednu tricu, pa su Zadrani na odmor otišli sa zaostatkom od 8 poena - 40:48.

Na početku drugoga poluvremena se nije ništa značajnije promijenilo. Marković nastavlja svoju kanonadu iza linije 6,25 m svojom četvrtom tricom, a Mačvan je i dalje nerješiva enigma za zadarske centre, pa Hemofarm u 24. minuti ima najvećih +11. Međutim, Perić i odlični Stipčević pokreću zadarsku kompoziciju koja dolazi do 50:56, a kasnije i do 54:57. Ruku im je dao i Ivanov, pogodio je i Dixon jednu tricu, ali kada se činilo da će Zadar na mali odmor otići u vodstvu, tricu sa sirenom je postigao Krstović, pa Hemofarm i dalje vodi 59:61.

Neizvjesnost je trajala do otprilike sredine četvrte dionice igre. Pogodio je Pavković tada dvije trice, a lomljenje gostiju je započeo Stipčević za 71:71, dodao je kasnije i jednu tricu, a pogađali su Ivanov i Gečevski, pa je Zadar sa 69:71 došao 78:71 serijom 9:0. Marković je potom realizirao tri od četiri slobodna bacanja i svojoj momčadi ostavio zrnce nade u preokret. Međutim, posljednje dvojbe su otklonjene polaganjem Gečevskoga za 83:74.

Trica Johnsona iz kuta za konačnih 89:75 bila je točka na "i" ove važne pobjede. Zadar je u svojim redovima imao tri igrača s double-double učinkom. Gečevski je postigao 19 koševa uz 16 skokova, Ivanov je dodao 16 uz 12 skokova, a Stipčević također 16 uz čak 11 asistencija. Perić je također bio dobar s 12 koševa i četiri skoka. Kod gostiju je Mačvan postigao 19, a Marković 18 uz četiri ukradene lopte.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.