Ekskluzivno: Stipčević potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Zadrom i odbio milijunsku ponudu Grka
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.1.2009 u 23:14.
ZDNews.hr

Rok Stipčević - prvi 'dirigent' Zadra Foto: ZadarSport (arhiva)


Rok Stipčević, prvi 'play' Zadra u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport između ostaloga kazao je kako je odbio unosnu ponudu jednog visokopozicioniranog grčkog kluba. Radi se o godišnjem ugovoru prema kojemu bi Stipčević trebao primati 250.000€ po sezoni, no, zahvalio se Grcima te potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa KK Zadar.

Kao prvi nositelj igre Zadra, a nakon ozljede Malika Dixona Rok Stipčević preuzeo je u svoje ruke dirigentsku palicu te je vrlo uspješno vodio Zadrane kroz Eurokup i NLB ligu, pa ne čudi zainteresiranost bogatih europskih klubova za uslugama mladog 'playmakera' Zadra koji se, za sada vrlo dobro snalazi u ulozi prvog razigravača.

'Želim sa Zadrom ući u Euroligu, želim pomoći mladim igračima i želim igrati za najbolju publiku na svijetu.'

"Kao što i sam znaš, znao si ti i još par meni bliskih ljudi, bilo je zvanja, a stigla je i konkretna ponuda iz jednog Grčkog visokopozicioniranog kluba, međutim i KK Zadar se uključio u tu 'igru' na vrijeme i ja sam se odlučio ipak ostati u Zadru, potpisao sam dvogodišnji ugovor i izuzetno mi je drago, jer sa Zadrom želim dovršiti posao koji moramo napraviti, a to je ulaz u Euroligu.

Želim dati sve od sebe da u tome uspijemo, želim pomoći i mlađim igračima koji dolaze i koji su tu, jer što god da se događa, mislim da sam mogu najbolje procijeniti situaciju, bolje nego netko koji dolazi sa strane, iz ovog grada sam, znam mentalitet naših sugrađana i drago mi je što ću još dvije godine igrati pred ovom predivnom publikom koja je najbolja na svijetu, osim ako ne dođe neka 'nemoralna ponuda' koju ne možemo odbiti ni klub ni ja."

'Nije u šoldima sve'

"Kad završim košarkašku karijeru, pamtit ću utakmice sa Zvezdom, Cibonom, Partizanom, jer kada doživiš to što sam ja doživio, kada istrčiš pred 10 000 navijača, kada te bodre, onda je to nešto posebno i to te ispunjava u svakom trenutku.

Istina, odbio sam jako veliku priliku da zaradim puno, puno više novaca nego primam ili ću u naredne dvije godine primati u Zadru, ali u mojoj glavi su neke druge stvari trenutno prioritet, a ta sigurno nije novac, jer da je novac otišao bih bez sekunde razmišljanja."

Unatoč visokoj novčanoj ponudi od čak 250.000€ koliko je Stipčević trebao dobivati po sezoni u Grčkoj, odlučio se zahvaliti Grcima te ostati u Zadru gdje će u naredne dvije godine primati znatno manju svotu novca jer, kako napominje – želi sa Zadrom ostvariti zacrtani cilj, a taj je ulaz u Euroligu.

"Istina, ta ponuda bila je konkretna i da sam htio odma sam mogao ići u Grčku gdje bi igrao, no kao što sam već kazao, novac mi nije prioritet, neke stvari u mom životu su drugačije raspoređene i postoje stvari koje više vrijede od novca.

Ne žalim ni za čim, sretan sam što sam se odlučio ostati u Zadru još dvije godine iako mi je isticao ugovor krajem sezone. Jedino što trenutno želim, a to je ono što i svi navijači žele je ulaz Zadra u Euroligu i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti."

'Doći će i dana kada ćemo se KK Zadar i ja rastati…'

"Nadam se da će se KK Zadar razvijati još bolje i da ćemo se svi zajedno dignuti za još jednu stepenicu više, što se kvalitete tiče, nadam se da ćemo ući u toliko željenu Euroligu, želim to ostvariti sa Zadrom. Doći će i taj dan kada ćemo se Zadar i ja rastati, no u sljedeće dvije godine ostat ću u Zadru i radi toga sam iznimno sretan, ostajem u svom gradu i svom klubu, odbio sam tu ponudu iz Grčke koja je bila dosta konkretna. Moj jedini cilj je razvijati se u Zadru, da sam htio novac otišao bih odmah. Želim ostvariti zacrtano, a to je ulaz u Euroligu – sa Zadrom."

'Bolji sam od Dixona'

"Prije ljeta sam kazao sam sebi – radit ćeš i tko god dođe u ovaj klub nije bolji od tebe, to se i dogodilo, došao je Dixon od kojega sam bolji, on je možda doveden kao prvi 'play', ali ja ću se izboriti kroz treninge i biti ću prvi 'play', to ću zaslužiti. Mislim da imam karakter za to i mislim da se dobro nosim s time." - zaključio je Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.