Pleslić: "Svi igrači moraju podići dozu agresivnosti u obrani na znatno veći nivo"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 22.1.2009 u 11:21.
ZDNews.hr

Denis Pleslić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon iznenađujućeg poraza košarkaša Zadra od posljednje momčadi na tablici – Heliosa, zadarski navijači bačeni su u očaj i naprosto je teško za povjerovati kako su naivno i loše, posebice u obrambenom dijelu odigrali Pleslićevi izabranici. Iznenađuje i podatak kako je Damir Rančić u igri proveo svega 4 minute, Tomislav Ružić samo 8, dok je Hrvoje Perić igrao nepunih 19 minuta, pa se postavlja pitanje zbog čega minutaža nije bolje raspodijeljena?

Zbog čega se raspištoljenim Snowu i Jacobsonu dopustilo da se raspucaju, zašto se nije mijenjalo i rotiralo da se zaustavi dvojac koji je očito imao svoju večer…? Razgovarali smo s trenerom Zadra Denisom Pleslićem koji je dao svoje viđenje jučerašnjeg susreta u Domžalama. Pleslić također napominje kako angažiranost igrača, posebice u obrani – nije na zavidnoj razini…

Što reći dan nakon prospavane noći o novom poraz na kontu Zadra i opet od posljednjeg na tablici?

"Prije svega ja sam upozoravao i prije same utakmice da status na tablici nema nikakve veze, jer to je jedna izolirana utakmica u kojoj svatko svakoga može pobijediti, a pogotovo momčad kojoj dolazi veliki protivnik kao što je Zadar, oni su u svojoj dvorani i uvijek su maksimalno motivirani, što pokazuje podatak da su protiv Hemofarma i Partizana veći dio susreta bili 'u utakmici'.

Helios je momčad koja želi igrati i nadigravati se, a mi smo po meni napravili veliku grešku nakon prvog poluvremena koje je bilo 'ajmo reći kvalitetno što nismo zadržali taj nivo igre, tada smo imali 12 koševa prednosti te smo imali kontroliranu utakmicu. Mi smo bili ti koji smo trebali kontrolirati utakmicu, a ne sebi dozvoliti da uđemo u nekakvu egal završnicu u kojoj je na koncu odlučivao jedan šut."

Giuseppe Giergia: "Pleslić je morao bolje rasporediti minutažu pojedinih igrača"

Bilo je dosta grešaka i ja uvijek pokušavam ukazati na njih, no dobro, moramo shvatiti da smo protiv Heliosa odigrali jako loše u obrani, nismo bili pravi i falilo je više agresivnosti, djelovali smo mekano i mlako. Dopustili smo Jacobsonu i Snowu da se raspucaju, Perić, Ružić i Rančić nisu igrali dovoljno i smatram da je minutaža loše raspoređena, čak bih se usudio kazati da je Dixon odigrao previše minuta na parketu. Neke se stvari moraju mijenjati i ja se nadam da će naš trener prepoznati te pogreške.
Što je po vama bilo ključno i u čemu je Helios jučer bio bolji?

"Dozvolili smo Jacobsonu i Snowu da se raspucaju, a kada im se dozvoli da slobodno šutiraju onda je teško zaustaviti ih, naša greška je što ih nismo limitirali i što smo im dopustili da se raspucaju, znam kako šuterska glava reagira, oni su kasnije zabijali i preko tri ruke, rotacija je kasnije smanjena isključivo da se oni blokiraju."

Pojedini igrači broje sitne, gotovo nikakve minute, mnogi vam zamjeraju slabiju rotaciju, posebice u drugom dijelu susreta

"Apsolutno svi igrači se trebaju podrediti momčadi, nema tu brojanja minuta, a kada god su na parketu moraju izvršavati zadatke koje momčad ispred njih postavi, to je jedini i pravi način."

Zadarska obrana u jučerašnjoj utakmici bila je jako propusna, zbog čega se to događa?

"Individualna obrambena odgovornost naših igrača mora biti na puno većem nivou, ponovit ću, ne smije se dogoditi da se šuterima ostavi slobodan prostor da šutaju trice, jer kad ih jednom krene, kasnije ih je teško zaustaviti, a onda ni agresivna obrana ne može puno učiniti i sve pada u vodu. Apsolutno svi igrači moraju shvatiti da se moraju u obrani više boriti jer ono sinoć nije bilo dovoljno.

Inzistirat ću da to bude trajna vrijednost, a ne da se u utakmici protiv Cibone igrači bore na jedan način, a u utakmici protiv Heliosa potpuno na drugačiji način. Obrambena agresivnost nije bila zadovoljavajuća i zalagat ću se na tome da se to što prije i što kvalitetnije ispravi."

Utakmicu 19. kola NLB lige igrate u subotu protiv Hemofarma, no ne u Krešinom domu već u Jazinama, 3000 gledatelja, stari pritisak, paklena atmosfera…?

"Nama je podrška Tornada i naših navijača uvijek potrebna i mi je želimo. Mi smo skupa s Tornadom nezadovoljni s ovim porazom, a u svakoj sljedećoj, pa tako i u utakmici protiv Hemofarma davat ćemo sve od sebe. Ukazat ću igračima na ove sve propuste koji su se dogodili u utakmici s Heliosom i nadam se da ćemo svi zajedno u Jazinama stvoriti onu staru, dobru – paklenu atmosferu koja je toliko puta, zajedno s momčadi rušila protivnike." – zaključio je Pleslić u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.