Sramotan poraz Zadra od Heliosa
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 21.1.2009 u 21:27.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva)


Da je Helios ekipa koja Zadru nikako ne odgovara, nisu bile tek puke floskule iz redova hrvatskog prvaka uoči gostovanja u Domžalama. Zadrani s Heliosom, inače posljednjom momčadi do ovog 18. kola NLB lige, tradicionalno imaju problema pa ni ova utakmica nije bila iznimka.

Protiv momčadi koja je do ovog kola samo tri puta slavila, Zadar je morao igrati produžetak iz kojeg je izašao poražen (92:94). Zadru u je, u svakom pogledu, presudio Nicholas Jacobson koji je mu je utrpao osam trica, uključujući i tricu za pobjedu.

Zadrane je koštala loše odigrana treća četvrtina (27:17) u kojoj je prokockao prednost stečenu u prvom dijelu, no protiv neviđene kanonade domaćih izvana (17 trica iz 36 pokušaja!) hrvatski prvak nije mogao ništa.

Bez obzira tko je trener, Zadru je Helios “crna mačka”. U petom kolu ove godine bilo samo šest razlike (73:67) za Zadar, prošle sezone Helios je slavio u Zadru 87:83 u produžetku, a sezonu prije od Zadra je bio oba puta uspješniji 83:76 i 85:83. U ovom kolu Helios je opet bio koban, premda se nakon prvih 20 minuta utakmice činilo da će to hrvatski prvaci lako riješiti.

Od početnih 4:0 pa do kraja poluvremena, Zadar je vodio cijelo vrijeme, uglavnom s dvoznamenkastom razlikom. Zadar je imao 45:33 na poluvremenu, a onda je upao u seriju pogrešaka dok je, u isto vrijeme, domaćin nizao trice. Takav razvoj događaja donio je Heliosu prvo vodstvo na utakmici (63:62), a gostima nelagodu.

Tri minute prije kraja domaći su imali 73:71 i prvi put je zamirisalo na senzaciju, no Zadar pravi seriju 7:0 i dolazi do 78:73. Međutim, domaći se opet ne predaju i preko Laškeviča dolaze do 80:80. Todor Gečevski je pokušao Zadru donijeti pobjedu u regularnom vremenu, ali nije ušlo.

U dodatnih pet minuta domaći su bolje krenuli i imali su 87:83, no Rok Stipčević, Dejan Ivanov i, naposljetku, Gečevski po tko zna koji put okreću rezultat i donose Zadru 90:89 u zadnjoj minuti nastavka. Uslijedili su koševi Mateja Krušiča i Ivanova, a onda Jacobson pogađa još jednu tricu, svoju osmu a ukupno čak 17. Heliosa. Bila je to ujedno i posljednja na utakmicu, jako kobna za hrvatsku momčad.

Bio je to prvi poraz Denisla Pleslića u NLB ligi otkako je sjeo na mjesto glavnom trenera i to na najneočekivanijem mjestu. Sve dobro što su napravili u prošlom kolu, sada su prosuli u blizini Ljubljane.

Sjajni Jacobson (33 poena, 8-11 trice, 9 poena, 3 asistencije) vjerojatni je novi MVP kola s valorizacijom 37. Sedam trica (ukupno 23) dodao je Alvin Snow, a još je samo Laškevič (15) bio dvoznamenkast.

I Zadar je imao solidnu tricu (11-27), no to nije bilo dovoljno. Gečevski (25 poena, 12 skokova) je bio odličan, a solidni su bili Juby Johnson (18 poena) i Dejan Ivanov (11 poena, 11 skokova). Malik Dixon je skupio 13 poena ali uz šut 4-12, dok je Stipčević (6 koševa, 4 asista) za tricu šutirao 2-8.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.