Velika i zaslužena pobjeda Zadra nad Partizanom!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 19.1.2009 u 2:33.
ZDNews.hr

Tomislav Ružić Foto: Filip Brala


Partizan je u srijedu možda slavio u Moskvi protiv europskog prvaka CSKA, ali nije mogao slomiti hrvatskog prvaka Zadra u njegovom prepunom Višnjiku. U velikom derbiju 17. kola regionalne lige, koji je u drugoj četvrtini prekinut na par minuta zbog gađanja Paritzanovih igrača kovanicama i upaljačima, Zadrani su slavili 74:65 te uz poraz Cibone došli u odličnu poziciju u borbi za mjesto na Final Fouru NLB lige.

Da Zadrani ostanu neporaženi u svojoj novoj dvorani najzaslužniji su Zadrovi ’sporedni likovi’ – Tomislav Ružić i Malik Dixon.

"Pokazali smo još jednom da nije važno tko je na parketu, da li Gečevski ili ja, nego da baziramo igru na onog kojeg ide", kazao je Ružić, najbolji igrač susret koji je u 20 minuta na parketu skupio 18 poena i 7 skokova. Dixon je pak zabio važne poene u posljednjoj četvrtini kad je Partizan prijetio okrenuti utakmicu u kojoj je Zadar 39 minuta proveo u vodstvu.

"Nadam se da smo navijačima pružili dobru i čvrstu utakmicu", dodao je Ružić. Zadar je to definitivno i učinio kontroliravši rezultat cijelim tijekom susreta, zadržavši Partizana na samo 65 poena. Takav dvoboj obje su momčadi najavile od samog početka zaigravši čvrste obrane. Razliku zbog koje su Zadrani bili u prednosti (do pet poena) radila su slobodna bacanja koja su preciznije izvodili domaći košarkaši. Razliku je radio i Ružić pogodivši četiri od svojih prvih pet šutova te je uz po jedan ubačaj Macure i Johnsona bio jedini igrač Zadra s košem iz igre u prvoj četvrtini, da bi košem na samom početku druge četvrtine donio Zadru 21:14.

Pogođenu tricu krcati Višnjik nije vidio do 12. minute i ubačaja Tripkovića, no odmah je na drugoj strani istom mjerom preko Tepića uzvratio Dixon. Nakon prekida koji se dogodio u 14. minuti, tricom iz dotrčavanja Rančića te polaganjem Ružića nakon lijepe akcije protiv zone Partizana, domaćini su poveli i +10 (31:21).

Na odmor je Zadar otišao s lijepom prednošću 38:31, no unatoč vodstvu, brige za trenera Denisa Pleslića stvarale su po tri osobne Gečevskog i Ružića. Uz to, Partizan se vrlo brzo vratio u nastavku susreta i vezanim tricama Veličkovića i Vitkovca prišao na 42:41. Gostujući trener Vujošević po običaju je često rotirao svoje igrače, povremeno miksao obranu čovjeka sa zonskom obranom, ali Zadar niti jednom nije ispustio vodstvo. Ivanov koš-faulom i tricom, te Rančić svojom drugom tricom, držali su Zadrane na vodstvu od četiri do sedam poena.

Gosti su se na priključku držali ponajviše zahvaljujući brojnim napadačkim skokovima, no gotovu polovicu Lasme i Vraneš nisu uspjeli pretvoriti u poene. Tako su Crno-bijeli priprijetili došavši na 60:58 u 35. minuti, ali su u narednu minutu i pol promašili čak šest pokušaja pod samim košem, pa je Zadar koš-faulom Dixona iz kontre te tricom Gečevskog iz dotrčavanja došao do zraka i velikih 67:58 koje su bez drame zadržali do kraja za slavlje u Krešinom domu.

Uz Ružića i Dixona dvoznamenkast u redovima Zadra bio je i Johnson sa 10 poena, dok je kod Partizana Tripković završio s 21 poenom, Lasme je dodao 11, a Vraneš 10 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.