Pleslić nakon pobjede nad Partizanom: "Ovo je momčadska pobjeda uz odličnu publiku"
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 19.1.2009 u 1:40.
ZDNews.hr

Denis Pleslić i Tomislav Ružić Foto: Hrvoje Bajlo


Press konferencija nakon velike pobjede Zadra nad Partizanom protekla je u korektnom i opuštenom tonu, te se treneri obaju momčadi nisu previše obazirali na događanja u dvorani koja nisu imala veze sa sportom.

Veselo je bilo danas u press sali nakon pobjede Zadra nad Partizanom! Dok se trener Partizana Dule Vujošević spremao odgovoriti na pitanje o atmosferi u dvorani Krešimira Ćosića, Giuseppe Giergia u šali mu je kazao: "Dule, ti uvijek imaš temperaturu kada igraš u Zadru." Vujošević je stao, razmislio par sekundi te mu odgovorio: Dvorana je fantastična, s time što bih ja jednu malu dvoranu sa oko 300 sjedećih mjesta nazvao po Pinu Giergiji. - što je izazvalo gromoglasni smijeh u press Sali.

Trener Vujošević je pohvalio dobru atmosferu u novoj dvorani te nije htio previše komentirati poneke izgrede koji su narušili izvrstan ambijen večeras na Višnjiku.

Milenko Tepić, KK Partizan:

"Čestitao bih domaćoj momčadi na zasluženoj pobjedi. Mi smo prokockali svoje prilike, u nekoliko smo navrata promašili šuteve koji bi nas vratili u utakmicu te se sada okrećemo sljedećim utakmicama u kojima ćemo probati isprati gorak okus večerašnjeg poraza."

Tome Ružić, KK Zadar:

"Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, znali smo kako Partizan igra, jer se njihova taktika već godinama nije mijenjala. Oni su momčad koju morate cijeli susret lomiti, te morate biti sto posto koncentrirani na utakmicu, u protivnom ćete izgubiti. Mi smo ispoštovali sve taktičke zamisli, pogodili ključne šuteve, te uz pomoć publike došli do velike pobjede."

Duško Vujošević, KK Partizan

"Kao prvo čestitao bih momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi. Ponovno su se pokazali kao jedna čvrsta ekipa, a pred svojim navijačima imaju poseban motiv za odigravanje ovakvih utakmica. Mislim da ključ našeg poraza leži u činjenici da smo proteklog tjedna odigrali jako tešku utakmicu sa CSKA-om u Moskvi. Taj nas je put u potpunosti iscrpio, neki su moji igrači čak i na rubu nekakve prehlade i gripe i nismo se mogli na kvalitetan način suprotstaviti Zadru. Uostalom, Zadru je ova utakmica mnogo bitnija nego nama i još im jednom čestitam na zasluženoj pobjedi."

Nakon upita o atmosferi u dvorani dodao je sljedeće:

"Atmosfera je bila jako dobra, vrlo poticajna za domaći tim. U dvorani se okupilo preko 9000 ljudi, što je oko 10 posto stanovništva grada, a to je zaista zapanjujuć podatak. Ne bih previše komentirao bacanja raznih predmeta na teren jer smatram da se u tolikoj masi ljudi zasita ne može kontrolirati baš svaki pojedinac. No, ipak bih naglasio da je organizator prije trebao postaviti zaštitu od pleksiglasa i time zaštiti našu klupu."

Denis Pleslić, KK Zadar

"Kao prvo hvala na čestitkama. Mi smo znali kakva nas utakmica očekuje i shodno tome smo se pripremili. Partizan igra energetsku košarku i s njima se uvijek mora biti oprezan jer su se u stanju vratiti iz bilo koje situacije. Danas smo izvrsno odreagirali, pogotovo igrači s klupe koji su dali ogroman doprinos našoj pobjedi. Posebno mi je drago što smo pokazali da možemo odigrati i dobru obranu, te sa nismo samo napadačka momčad. Jer zadržati jednog Partizana na samo 65 koševa je ogroman uspjeh."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.