Macura: "U nedjelju očekujem pobjedu Zadra i dobro navijanje"
Piše: H.B. | Objavljeno 16.1.2009 u 23:50.
ZDNews.hr

Jere Macura Foto: ZadarSport (arhiva)


Jere Macura, krilni centar Zadra sve više vremena provodi na parketu otkako je klupu Zadra preuzeo Denis Pleslić, no Jere kaže kako je izgubio samopouzdanje te napominje kako će trebati određeno vrijeme da izgubljeno samopouzdanje vrati. Vjeruje u pobjedu nad Partizanom te smatra kako je nedjeljna utakmica jedna u nizu – ključnih ove sezone.

'Više je ključnih utakmica ove sezone, jedna od njih je i ova protiv Partizana u nedjelju'

"Protiv Cibone je bila jedna od najvećih utakmica, sada protiv Rige, a i ova protiv Partizana za nas će biti jedna od najvećih utakmica u ovoj sezonu, morali smo pobijediti Cibonu da bi isplivali na četvrto mjesto u NLB ligi, Rigu smo morali pobijediti da prođemo u drugi krug Eurokupa i sad je tu utakmica s Partizanom koja nam je također važna jer nam dolazi prva momčad NLB lige, tamo smo nastradali vrlo tijesno, moramo ih pobijediti i biti još bliži Final Four-u. Bit će jako teško, ali nadam se da ćemo s punom dvoranom doći do te važne pobjede za nas."

'Nastaviti s stopostotnim učinkom u Krešinom domu'

"Mi smo dobra momčad, uigrani smo, zaredali smo nekoliko pobjeda i dočekujemo ih u dobrom raspoloženju, oni su osigurali TOP 16 Eurolige i sigurno je da će biti malo umorni, no mi ćemo definitivno biti spremni za utakmicu s Partizanom i dat ćemo sve od sebe da ih 'skinemo'. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti s tim stopostotnim učinkom u Krešinom domu, bit će teško protiv Partizana, no ako smo mogli dobiti Cibonu mislim da možemo i Partizana."

'Izgubio sam samopouzdanje'

"Imao sam jako dobru minutažu i što se tiče minutaže i više nego zadovoljan sam, međutim izgubilo se to samopouzdanje i treba malo vremena da se to sve vrati, ja pokušavam raditi na tome, i radim na tome, no nije jednostavno vratiti sve to i dan-dva, ja ću nastaviti dalje raditi i nadam se da će mi trener i dalje pružati priliku."

'Penali su stvar glave'

"To je sve stvar glave, ja vježbam slobodna bacanja svaki dan. Ne bih rekao niti da je to stvar koncentracije već nervoze. Malo ti ruka zadrhti, treba biti dobro skoncentriran, smiren… svi mi kažu 'vježbaj penale', mogu ja sad odmah ubaciti 30 za redom, ali nije isto gađati 'penale' na treningu i pred 9000 ljudi. Ja se nadam da će 'penali' isto biti bolji u skoroj budućnosti (smijeh)."

'S nestrpljenjem se očekuje nedjeljni derbi'

"Isto kao i uoči utakmice s Cibonom, osjeća se ta tenzija u zraku i svi s nestrpljenjem očekujemo utakmicu s Partizanom, ja bih bio najsretniji da odmah igramo tu utakmicu, sada ako treba i da što prije skinemo tog Partizana."

'Poruka Tornadu: Napravite dobru atmosferu'

"Ništa posebno, znaju oni, neka naprave odličnu atmosferu kao što su je i do sada radili i mi ih sigurno nećemo iznevjeriti." – zaključio je za kraj Jere Macura.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.