Todor Gečevski: "Zasluženo smo pobijedili i prošli u drugi krug"
Piše: H.B. | Objavljeno 13.1.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: Arhiva (ZDS)


S ukupno četiri pobjede i dva poraza, košarkaši Zadra osigurali su prolaz u drugi krug Eurokupa. Natjecanje će Zadrani nastaviti u skupini sa Turk Telecomom, Unics Kazanom i Benetonom. Nakon pobjede Zadra nad Rigom, domaći igrači su dali svoj osvrt na utakmicu:

Dejan Ivanov:

"Puno puta sam rekao da se ova momčad sastoji od 10 igrača i da nije bitno tko kako igra dok pobjeđujemo. Trener je večeras veću minutažu dao Macuri kojemu je to potrebno da se napuni samopouzdanjem. Rigu smo dobili jer smo kvalitetniji od njih, a protiv Partizana će nam trebati puna dvorana za pobjedu. Mislim da s punom dvoranom imamo veliku priliku skinuti Partizan i nadam se da će sve biti krcatno."

Rok Stipčević:

"Pobjeda je tu, to je odrađeno, u drugom krugu smo, okrećemo sve misli prema Partizanu, prema sigurno do sada najvećoj utakmici, Riga je iza nas, ostvarili smo jedan od ciljeva koji je postavljen pred nas. Mi se nećemo zadovoljavati s time, nastojat ćemo ići još dalje u Eurokupu. Imali smo podršku, ona će protiv Partizana biti još veća, u to se nadam, publika reagira, oni ne žele nama loše, žele iznijeti svoj stav i to je razumljivo. Pozivam gledatelje da što prije kupe karte kako ne bi ostali bez karata jer interes će biti velik za utakmicu s Partizanom.

Tomislav Ružić:

"Mislim da je na kraju samo važna pobjeda, ali falilo nam je agresivnosti u obrani, bili smo dosta mekani, nije bila puna dvorana kao u utakmici protiv Cibone, mi znamo da nam Tornado uvijek daje svoju podršku, a sigurni smo da ćemo je dobiti i u utakmici protiv Partizana. Što se Eurokupa tiče mislim da smo se našli u jako teškoj skupini jer te momčadi imaju odlične rezultate u ligama u kojima nastupaju, no mi ćemo dati sve od sebe da i to prođemo. Što se Partizana tiče, moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu, ne smijemo si dopustiti kiks na domaćem terenu."

Hrvoje Perić:

"Pa nije to bila neka 'ljepotica', bitno je da smo pobijedili i da smo se plasirali u drugi krug. Ovu utakmicu trebamo zaboraviti čim prije, trebamo se okrenuti nedjeljnoj utakmici s Partizanom i dati sve od sebe da njih pobijedimo."

Todor Gečevski:

"Očekivali smo danas pobjedu, znali smo da oni imaju financijskih problema, otišlo im je puno igrača. Mi smo ozbiljno shvatili utakmicu, otvorili smo odlično, napravili petnaestak poena razlike, a kasnije smo se malo opustili pa smo zadržavali onu razliku koju smo napravili u prvoj četvrtini. Mislim da smo zasluženo pobijedili i zasluženo prošli u drugi krug natjecanja. Saznali smo drugu grupu, tu su vrlo kvalitetne momčadi, odigrat ćemo najbolje što možemo, dobiti sve utakmice kod kuće i ako može jedna u gostima onda bi to bio siguran prolaz, međutim, možda i tri pobjede kod kuće budu dovoljne za prolaz dalje. Mislim da je Unics Kazan favorit, smatram da imaju najbolju momčad prema onome što su pokazali. Partizan ima jako dobru momčad, imaju dosta dobrih šutera, mi se moramo više potruditi u obrani. Motivacija neće biti problem i mislim da će to biti jedna od najboljih utakmica sezone."

Malik Dixon:

"Mislim da je veliki uspjeh za nas što smo se plasirali u drugi krug Eurokupa uzmemo li u obzir sve ozlijede koje su naši igrači, uključujući mene prošli. Mislim da je svaka pobjeda za nas još samo još jedna u nizu koja nam podiže samopouzdanje. Mislim da će nam ova pobjeda dati još više samopouzdanja za drugi krug natjecanja. Po meni, najbolja momčad naše nove skupine Eurokupa je Turk Telekom, oni imaju dobru kombinaciju dobrih igrača, čuvara, šutera i dosta velikih igrača (centara). Po meni, oni su najjači u grupi."

Čuli ste publiku kako vam zviždi u prvom poluvremenu, kako je to utjecalo na vas?

"Ja sam samo ljudsko biće, neću uvijek moći dati 'sto posto' od sebe, nekad će šut ući, nekad neće i to nije slučaj samo sa mnom, već i sa svim igračima. Pošto sam imao tešku ozljedu, zadovoljan sam što se svaki dan osjećam sve bolje i bolje, a i moj gležanj je sve bolje i bolje. Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera ukoliko me zdravlje posluži, za sada je sve u redu s mojom desnom nogom, ona je 'sto posto' zdrava, a i lijeva je sve bolje i bolje. Uistinu se nadam da ću pomoći ovoj momčadi svojim igrama."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.