Pleslić: "Kontrolirali smo igru svih 40 minuta"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.1.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Denis Pleslić


Nakon pobjede Zadra nad ASK Rigom 83-68 održana je press konferencija na kojoj su svoja viđenja današnje utakmice iznijeli igrači KK Zadar i ASK Rige te treneri obje momčadi.
Igrač Rige Raitis Grafs: "Želio bih čestitati momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi, nadigrali su nas u svim aspektima igre i zasluženo su slavili."

Jere Maura, krilni centar Zadra kazao je kako je utakmica bila teža nego što je izgledalo: "Bila je ovo teža utakmica nego što je izgledalo, znali smo da oni stižu u Zadar oslabljeni i praktički pritisak je bio na nama. Morali smo dobro odigrati, dobro smo otvorili utakmicu i sigurno smo ju priveli kraju, međutim opet bih naglasio da je utakmica bila teža nego što je to izgledalo."

Na pitanje da li je zadovoljan minutažom koju mu ukazuje Pleslić Macura odgovara: "Zadovoljan sam s minutažom, a što se igre tiče mislim da bih mogao i moram još bolje."

Donaldas Kairys, trener ASK Rige Zadranima je zaželio puno sreće u daljnjoj fazi natjecanja u Eurokupu: "Igrali smo protiv čvrste momčadi, Zadra. Oni su morali pobijediti ukoliko su željeli osigurati prolazak u drugi krug, bili su spremni i dobro su krenuli od početka. Zasluženo su slavili i ja im želim puno sreće u daljnjoj fazi natjecanja."

Trener Zadra Denis Pleslić kazao je kako su Zadran dominirali svih 40 minuta te je naglasio kako su njegovi momci bili čvrsti u obrani i kvalitetni u napadu:

"Ispunili smo jedan od ciljeva kluba s početka sezone, ušli smo u taj drugi krug Eurokupa što ne znači da ćemo se tu zaustaviti. Mi ćemo i dalje imati visoke ciljeve u tom natjecanju. Što se tiče same utakmice, mi smo odma u startu dobro krenuli i pokazali smo tko je gazda. Mi smo tu utakmicu kontrolirali 40 minuta i mislim da tu nije bilo nikakvih dilema tko će na kraju pobijediti. Bili smo čvrsti u obrani, a u napadu smo imali kvalitetnu realizaciju. Mislim da smo odigrali timski jednu vrlo kvalitetnu utakmicu s time da ima i nekih stvari koje moramo popraviti, već sam sada u svlačionici igračima naglasio o čemu se radi, to ćemo riješiti kroz sljedeće treninge. Maksimalno ćemo se spremati i dizati nivo igre da uđemo spremni u nedjeljnu utakmicu s Partizanom."

Publika nije zadovoljna s Malikom Dixonom i njegovim igrama te ga je izviždala, Pleslić je na to odgovorio: Ja od njega očekujem kvalitetne minute, on je dio momčadi i ja od njega očekujem da se podredi momčadi.

Upravni odbor i Denis Pleslić dogovorili su se, a Pleslić je novinarima kazao kako je i službeno postao trenerom Zadra, do kraja sezone: "To je riješeno, ja sam trener do kraja sezone."

Na pitanje želi li Romela Becka u svojoj momčadi Pleslić se nije izjasnio konkretno nego je naglasio kako sportski direktor prati igrače na tržištui: "Svaki ozbiljni klub u svakom trenutku prati kretanje igrača na tržištu i mora biti spreman na reakciju ukoliko se ukaže neka kvalitetna prilika, tako da sportski direktor prati kretanja na tržištu, to je moj komentar na to." - zaključio je Pleslić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.