Vlado Svilokos: "Hvala Marku i njegovoj obitelji"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.1.2009 u 23:23.
ZDNews.hr

Foto: Index.hr


Nakon što se na utakmici Zadra i Šibenika iznenada srušio sudac Vlado Svilokos, prvi u pomoć mu je pohitao mladi napadač Zadra Marko Rašo koji je uhvatio Svilokosev jezik te na taj način spasio tragediju.

Vlado je hitno prevezen u zadarsku bolnicu gdje je nad njim izvršen pregled, i prema njegovim riječima – sve je u redu, pa je Svilokos danas napustio zadarsku bolnicu.

Kako se osjećate danas, dan nakon nesretnog događaja?

„Danas se osjećam izvanredno, žao mi je što ne mogu suditi ovu završnicu za koju sam bio predviđen. Sve što mi se jučer dogodilo, dogodilo se radi prevelikog umora, naime, između ostaloga proveo sam Božićne i novogodišnje blagdane na Floridi, zamijenio sam dan za noć, vrlo sam neispavan zadnjih dana, ušao sam u jedan ritam intenzivnih treninga, a i tu večer prije utakmice sam izašao van sa svojim kolegama, Bebek, ja i kompanija, obavili smo jedno malo intenzivnije druženje, vi ćete me razumjeti o čemu se radi.“

'Obavio sam pretrage, nalazi su u redu'

Sve je to kulminiralo nepravilnom ishranom. Mislim da se na kraju radilo o padu ili povišenju tlaka, uglavnom, ovdje sam obavio pretrage mozga, živčanog sustava gdje mi je šefica neurologije, kojoj se ovom prilikom zahvaljujem na svemu, kazala kako nema nikakvih oštećenja. Ovo mi se dogodilo prvi put u životu, ja ću još učiniti neke dodatne specijalističke preglede u Zagrebu, ali se nadam da ću se već krajem sljedećeg tjedna vratiti u normalni trenažni proces i daću 15. u Poreću polagati norme za 1.HNL.

'Zahvaljujem se Marku Raši i njegovoj obitelji'

Danas imam puno poziva i poruka, no moram kazati kako se ne sjećam situacije tko mi je pomogao, jer sam u tom trenutku kratko izgubio svijest, no svi koji su me zvali, počevši od mog oca pa do supruge su mi kazali da mi je jedan mladi čovjek pomogao, bio je to Marko Rašo i ja mu se od sveg srca zahvaljujem, njemu, njegovoj obitelji i cijeloj rodbini. – kazao je svilokos okupljenim novinarima uoči polufinalne utakmice Zadra i Zagreba

Marko Rašo
Marko Rašo, mladi nogometaš Zadra kasnije nam je kazao kako se ne osjeća kao 'heroj', kako su ga prozvali njegovi suigrači, te je dodao kako bi to vjerojatno učinio i bilo koji drugi igrač koji bi bio bliži Svilokosu od njega. Skromni igrač Zadra također je kazao kako su mu trnci prolazili kroz tijelo u trenucima kada mu je Svilokos prije polufinalne utakmice uručivao majicu na dar. Još jednom, svaka čast Marko!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.