Hajduk pobjednik dvoranskog prvenstva, Zadar odličan - drugi!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.1.2009 u 23:22.
ZDNews.hr

Zadar - drugi!


Dalmatinski (finalni) derbi Hajduk – Zadar odigran je danas pred 6.500 gledatelja u Krešinoj Dvorani na Višnjiku, no bez prisutnosti zadarske navijačke skupine Tornado.

Bolji je bio Hajduk koji je u 24 minute pokazao više te je na kraju zasluženo slavio, kazat će gledatelji koji su danas u velikom broju, kao i prethodnih dana pohodili Krešin dom. U polufinalnoj utakmici, onoj između Zagreba i Zadra, Zadrani su slavili sa čak 5:1, no u finalu su izgubili od Hajduka 2:4.

ZAGREB – ZADAR 1:5


Nogometaši Zadra deklasirali su momčad Zagreba sa čak 1:5. Već u 4. minuti počelo je žestoko, a prvi su zaprijetili Zagrebaši preko Parlova, no Vuković je bio na pravom mjestu oba puta. Minutu kasnije svoj udarac oprobao je i Jugović, no Vuković je pokazao ozbiljnost te otklonio prijetnju.
U 8. minuti Zagreb dolazi u vodstvo od 1:0.

Mehmedagićev je pucao snažno, no Vuković loptu odbija u korner, a nakon izvedenog kornera najspretniji u redovima Zagreba bio je Krstanović koji lako poentira za vodstvo Zagreba. Imao je i Zadar svoje prilike, a posljednju u prvom dijelu imao je Želimir Terkeš koji se našao sam na desetak metara od gola, no loptu šalje na tribine.

U uvodnim minutama drugog dijela svoje prilike popustili su Župan i Ljubičić, a već u 14. minuti Zadrani su izjednačili na 1:1 lijepom asistencijom Župana za Batskoskoga koji lako poentira za izjednačenje. Nakon samo tridesetak sekundi, Zadrani su imali vodstvo od 2:1, a strijelac za Zadrane bio je Ćurjurić koji se dobro probio po desnoj strani, ostao sam te lagano loptu pospremio u zagrebačku mrežu.

Opet, samo šezdesetak sekundi kasnije Zadrani dolaze u novo vodstvo (3:1), a strijelac je bio Želimir Terkeš.
U 19. minuti susreta Ljubičićev prodor je zaustavljen, no loptu prihvaća Terkeš koji još jednom zabija te diže rezultat na 4:1 za Zadar. Tridesetak sekundi prije kraja Batkoski je 'arhivirao' Zagrebaše zgoditkom s centra te postavio konačnih Zagreb – Zadar 1:5

Zagreb: Škorić, Krstanović, Jurendić, Bašić, Mehmedagić, Pavlović, Kartelo, Oršulić, Parlov, Jugović, Sesar, Pejić, Abdurahimi, Mujdža, Ivanković

Zadar: Vuković, Ježina, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Gregov, Terkeš, Sladojević, Rašo, Ljubičić, Milin, Surać, Bećiri,

HAJDUK – ZADAR 4:2


U 2. minuti susreta prvu priliku na utakmici imao je igrač Zadra Bećiri koji puca dobro, no Tomić vrlo dobro odbija. Samo minutu kasnije Terkeš se nalazi u situaciji '1 na 1' no Tomić se i ovaj put iskazao te otklonio prijetnje pred svojim vratima.

U 4. minuti Hajduk je poveo 1:0 preko Linića koji neometan poentira za prvo vodstvo Hajduka. Tri minute kasnije svoj snažni udarac oprobao je i Dragan Župan, no Tomić je i ovu prijetnju s lakoćom otklonio.

U 9. minuti Hajduk vodi 2:0, a strijelac za 'bile' bio je Oremuš kojega je odličnom asistencijom uposlio mladi Zadranin u dresu Hajduka Marin Tomasov. Zadrani su imali svoje prilike, a jedna od izglednijih bila je ona Bećirij, no Hajdukov vratar i taj pokušaj zaustavlja.

U drugom dijelu Gabrić je prvi oprobao svoj udarac, no Ježina se nije dao. Nešto kasnije, u 14. minuti Ježina opet dobro reagira nakon što je Gabrić uputio solidan udarac na vrata Zadra.

Za treći gol Hajduka pobrinuo se Ibričić koji je odigrao odličan dupli-pas s Jertecom. Ibričić je sam krenuo iza centra, uposlio Jerteca koji mu vraća povratnu loptu i Ibričić efikasno zabija za novo vodstvo Hajduka.

Nakon Hajdukovog zgoditka zadarski navijači počinju glasno skandirati 'Hrvoje Ćustić' na što se priključuje i ostatak dvorane. Apsolutno svi ljudi u dvorani dižu se na noge, među njima, na zaprepaštenje mnogih dižu se i BBB-i koji nekoliko minuta bez prestanka skandiraju ime tragično preminulog igrača Zadra Hrvoja Ćustića.

U 19. minuti Zadar postiže zgoditak za 3:1, a strijelac je bio Sladojević koji nakon Ćurjurićevog promašaja dolazi do lopte, puca i – zabija te tako vraća nadu Zadru. U samo tri minute vidjeli smo još dva pogotka, prvi je zabio Hajdukovac Tičinović, a nakon njega i Želimir Terkeš nakon što je vratar Hajduka Tomić nespretno petom odbio loptu natrag, prema svom golu. Iako je već počeo odmahivati rukama, Terkeš se ipak pribrao te loptu pospremio iza leđa Tomića, bio je to ujedno i posljednji gol na ovom Turnir. Hajduk – Zadar 4:2.

Hajduk: Subašić, Jozinović, M. Buljat, Linić, Ibričić, Tomić, Trebotić, Gabrić, Strinić, Oremuš, Maloča, Aračić, Tičinović, Jertec, Tomasov

Zadar: Ježina, Vuković, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Gregov, Terkeš, Sladojević, Rašo, Ljubičić, Milin, Surać, Bećiri

Nogometaši Dinama u borbi za treće mjesto na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske slavili su protiv gradskog suparnika Zagreba tek nakon izvođenja kaznenih udaraca ukupnim rezultatom 8:6 (3:3 bilo je u regularnom dijelu).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.