Stipčević: "Navijači nas imaju pravo kritizirati i kad gubimo i kad dobijamo"
Piše: H.B. | Objavljeno 10.1.2009 u 23:20.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport.com (Arhiva)


Nakon pobjede Zadra nad Bosnom u gostima, u javnosti se sve više prostora posvećuje komentiranju zadarske igre, ponajviše one obrambene. Iako su Zadrani slavili u Bosni, navijači su nezadovoljni ponajprije s činjenicom da su Pleslićevi izabranici skoro prokockali vodstvo od 20 koševa razlike, bile su tu i 'crne rupe' u kojima je Bosna Zadru napravila serije od 8-0, 11-0 te čak 15-0, na što Zadrani nisu imali odgovor, no na sreću svih nas, sve je ipak dobro završilo. Naš današnji sugovornik, Rok Stipčević, prvi 'play' Zadrana pokušao je objasniti u čemu je problem…

'Pobjeda je tu, čestitke na pobjedi, no moramo se osvrnuti na 'crne rupe' u igri KK Zadar, pogotovo Bosnine serije od 8-0, 11-0 te 15-0, kako to komentirate?

"Činjenica je da imamo stopostotni učinak u NLB ligi otkako je Denis Pleslić na klupi i to je ono zbog čega se moramo radovati. Da svaku utakmicu mi dobijemo, da to nije estetski lijepo, a da nam se pišu bodovi, ja bih bio presretan. Isto tako moram priznati da se osjeti napredak u obrani, pogotovo u utakmicama protiv Cibone i Splita, no činjenica je da smo u utakmici protiv Bosne imali 'crnih rupa' i loših faza u obrani.

Nitko ne pamti da je Partizan na mjesto na kojemu je sada došao uz jako puno produžetaka, nitko ne pamti naših 40 razlike protiv Bosne u Zadru, pamte se samo pobjede, a pišu se bodovi. Mislim da možemo biti zadovoljni jer smo momčadski pobijedili, borili smo se, u jednom trenu smo imali i +20, no na kraju se bodovi broje, moramo biti sretni s ova dva boda jer nam oni puno znače. Znam da smo bili propusni u drugom dijelu i znam za 'crne rupe', ne znam što reći osim da ćemo se truditi da se to više ne ponovi."

'Novi trener, nova pozitivna energija…'

"S novim trenerom je u momčad Zadra došla nova pozitivna energija, postavljeni su novi principi kojih se mi igrači pridržavamo, a kada ih se budemo u cijelosti pridržavali to će onda biti 'to', ovo sad je dobro, ali uvijek može bolje i trudit ćemo se biti bolji iz utakmice u utakmicu."

Dosta kritika u zadnje vrijeme stiže na račun igre KK Zadar, navijači su ponajviše nezadovoljni propusnošću zadarske obrane…

"Publika nas ima pravo kritizirati i u pobjedama i u porazima, a pogotovo zbog toga jer je to zadarska publika koja svakodnevno prati zbivanja u našem klubu i to su uglavnom ljudi koji se razumiju u košarku, normalno je da nam netko na neki način nešto želi ukazati, bilo to nakon pobjede ili nakon poraza. Navijači koji nas prate i koji su uz nas znaju da ćemo mi uvijek dati maksimum, pa tako i ispraviti neke greške kojih možda i nismo svjesni dok nam trener ili netko ne ukaže na njih. Publika ima pravo negodovati, jer ne negoduju zato što nam žele lošte, već potpuno suprotno."

'Pobijediti Rigu pa razmišljati o Partizanu…'

"Znam da cijeli grad očekuje dvije sljedeće utakmice, a prva je ona s Rigom o kojoj nam ovisi sudbina u Eurokupu, mi to moramo proći jer nam je jedan od ciljeva prije sezone bio prolaz u drugi krug Eurokupa, a nakon toga nam dolazi Partizan, momčad koja dominira ovom ligom već par godina, momčad koja je i sad prva na tablici, no ne želimo se još zamarati s Partizanom, već prvo trebamo eliminirati Rigu. Pozivam sve navijače da nas podrže u što je moguće većem broju jer nam njihova pomoć jako puno znači, ovo ne govorim samo u svoje ime nego u ime cijele momčadi" – za kraj je kazao Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.