Garnett i Kovačević tricama slomili Puntamiku
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 10.1.2009 u 23:20.
ZDNews.hr

Mate Mrrva Foto: ZadarSport.com (Arhiva)


Košarkaši Borika ipak nisu uspjeli očuvati status neporažene momčadi u svojim Jazinama. U derbiju 10. kola A-1 lige, prvog nakon pet tjedana zimske stanke, Puntamičane je porazila Cedevita 94:80.

Nakon prvog poluvremena susret je bio izjednačen 45:45, no Cedevita je domaćina u potpunosti slomila u trećoj dionici koju je dobila 29:14, a u kojoj su Marlon Garnett (24p) i Hrvoje Kovačević (22p, 7sk) pogodili svaki po tri trice. Ta dva igrača kombinirano su za tricu šutirali 8/13 i domaći košarkaši za njih nisu imali odgovora.

"Odlučile je ta treće četvrtina koju je Cedevita odlično tricaški odradila, a mi se nakon toga nismo uspjeli vratit", kazao je strateg domaćih Tihomir Bujan. Osim odličnog Cedevitnog šuta iza linije 6,25, susret je obilježio i loš domaći šut za tricu (5/24) što je inače Borikovo najjače oružje.

Borik je bolje otvorio susret, tricom Roka Čiklića u trećoj minuti vodio 12:4, međutim gosti su se odmah vratili. Već u šestoj minuti Ivan Novačić je pogodio za 12:12, a bacanjima Kovačevića Cedevita je odmah potom i preuzela vodstvo. U 9. minuti prvom tricom Garnetta imala je Cedevita 23:17, a košem Ivana Tomeljaka u 11. minuti u prvom poluvremenu najvećih +8 (21:29). Gosti su u toj drugoj dionici uglavnom održavali 7-8 poena viška prije nego je Borik stigao, pa košem Čiklića u posljednjoj minuti prvog dijela i prestigao Cedevitu (45:43).

Ali susret je odlučen vrlo brzo u već spomenutoj trećoj dionici u kojoj je Kovačević svojim tricama u 25. minuti odveo Cedevitu na 49:60, a u 29. minuti na 55:71.
"Jako sam zadovoljan kako su odigrali Garnett i Kovačević koji je pokazao da može na poziciji organizatora igre dostojno zamijeniti Primorca", kazao je poslije pobjede gostujući trener Zdravko Radulović koji je priznao da se pribojavao ove utakmice jer je Borik za Cedevitu uvijek bio neugodan suparnik. U njegovoj momčadi nije osim Primorca bilo ni Bradleya ni Kuljanina, a osim Garnetta debi je imao i Franko Kaštropil (4p, 3sk). Kod domaćina, Marko Žorž je ubacio 20 koševa, dok je Roko Čiklić zabio 17.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.