NK Zadar zasluženo izborio polufinale dvoranskog prvenstva
Piše: H.B. | Objavljeno 10.1.2009 u 23:20.
ZDNews.hr


Nogometaši Zadra danas su potvrdili plasman u polufinale Dvoranskog malonogometno PH. U prvoj utakmici izabranici Dalibora Zebića svladali su Šibenik 3:2, zatim su remizirali s Rijekom (2:2) da bi u finalnoj utakmici dana izgubili od Hajduka 4:1.

ŠIBENIK – ZADAR 2:3


Već u prvoj minuti Zadrani su poveli na krilima Tornada i Torcide koji su se zdušno bodrili izabranike Dalibora Zebića. Župan je dobro primio loptu, izvukao se s lijevog boka te zakucao u nebranjeni dio Blaževića za početnih 1:0. Samo minutu kasnije priliku za 2:0 imao je Želimir Terkeš no njegov udarac odbija se od martinelu.

U 11. minuti Zadrani su povisli na 2:0. Ćurjurić je sa nešto više od deset metara pucao snažno, Blažević odbija prvi udarac, a na odbijanac nalijeće mladi zadarski nogometaš Jure Jerbić te zabija gol.

Pred kraj poluvremena naglo je pozlilo Sisačkom sucu Vladi Svilokosu koji je doživio epileptički napad, no brzom reakcijom mladog igrača Zadra Marka Raše i hitnom medicinskom pomoći Svilokosu je spašen život.

Šibenčani se bude te već u prvoj minuti drugog dijela smanjuju na 2:1, strijelac je bio Alispahić.
Već u sljedećem napadu Zadrani povisuju na 3:1 preko Ćurjurića koji prolazi vratara Blaževića te ostavlja loptu u mreži Šibenčana. Zadar i dalje prijeti te dominira utakmicom, u 16. minuti pucao je Ljubičić, no Blažević otklanja prijetnju Zadrana.

U 19. minuti Šibenčani smanjuju na 3:2 preko Kovača koji je odbijanac iz prethodne akcije s(p)retno pospremio u mrežu vratara Antonia Ježine.

Šibenik: Blažević, Milanović, Zoričić, Ademi, Karadža, Zec, Hunjadi, Bulat, Alispahić, Gović, Mihaljević, Celišćak, Kovač, Spahija

Zadar: Vuković, Ježina, Milin, Surać, Bećiri, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić

ZADAR – RIJEKA 2:2


U 5. Minuti susreta Jerbić je za Zadrane imao izglednu priliku, no njegov udarac završio je u naručju vratara Rijeke Radmana. Minutu prije u izglednoj situaciji našao se i Ljubičić, no i njegov pokušaj završio je u rukama Riječkog vratara Radmana.

Riječani su u vodstvo došli u 6. minuti preko Ahmada Sharbinija koji je izbacio Puljića, ušao nečuvan u deveterac Zadra te svladao Vukovića koji nije imao šanse. Nekoliko trenutaka kasnije zadarski vratar radi jednu pogrešku, dodaje loptu Riječkom igraču Fernandezu koji ne uspjeva postići pogodak jer se Vuković se iskupljuje obranom.

Zadar izjednačava na 1:1 u 8. minuti preko Ante Puljića koji nalijeće na odbijanac te lagano posprema loptu iza Radmanovih leđa. Minutu prije odlaska na odmor Zadar je opet u prednosti, a svoj prvi gol u zadarskom dresu postiže Sladojević.

U 15. minuti na Riječka vrata puca Maruna koji pogađa vratnicu, na loptu nailazi Ljubičić koji puca preko Radmanovog gola. U 19. minuti Zadrani bivaju kažnjeni, a zadarsku mrežu zatresao je Kreilach koji postavlja konačnih Zadar – Rijeka 2:2.

Nekoliko sekundi prije kraja Marin Ljubičić našao se u izglednoj prilici, no Radman je bio prisebniji pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Zadar: Vuković, Ježina, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić, Milin, Surać, Bećiri

Rijeka: Radman, Dabac, Ljubović, Čagalj, Bodrušić, Ah. Sharbini, Fernandez, Prskalo, Štrok, Gerc, Budicin, Kreilach, Matko, Turkalj, Tadejević

ZADAR – ZAGREB 2:2


Već u 2. minuti susreta Hajduk je preko Trebotić zatresao prečku, a u sljedećoj akciji Jozinović pogađa za 1:0. U 7. minuti susreta Ljubičić je postigao izjednačujući pogodak za Zadrane te je rezultat ponovno vraćen na 'nulu'.

U 11. minuti Jozinović se opet upisao u strijelce. Na odličnu loptu jerteca, na samo par metara od zadarskih vrata Jozinović prima loptu te lagano poentira za 2:1.

U 13. minuti u strijelce se umalo upisao i mladi ihrač Hajduka Maloča koji sa 9 metara pogađa vratnicu.

U 17 minuti Hajduk postiže novi pogodak, a strijelac je bio mladi Tičinović koji na odličnu asistenciju Aračića neometan posprema loptu iza Ježininih leđa. U posljednjoj minuti konačnih 4:1 za Hajduk postavio je Maloča.

Hajduk: Subašić, Linić, Ibričić, Tomić, Trebotić, Gabrić, Strinić, Oremuš, Maloča, Aračić, Tičinović, Jertec, Jozinović, M. Buljat, Tomasov

Zadar: Vuković, Ježina, Bećiri, Župan, Ćurjurić, Milin, Surać, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić

-----------------------------------------------------

Ostlai rezultati

Dinamo - Šibenik 4:1 (Lovren, Tomić, Sammir, Mandžukić/ Gović)
Rijeka - Zagreb 3:6 (Ah. Sharbini, Križman, Fernandez/ Oršulić 2, Jugović, Krstanović, Kartelo, Sesar)
Zagreb - Hajduk 2:3 (Jugović, Krstanović/ Ibričić 2, Strinić)
Šibenik - Zadar 2:3 (Alispahić, Kovač/ Župan, Jerbić, Ćurjurić)
Hajduk - Dinamo 4:3 (Ibričić 2, Gabrić, Tičinović/ Tomić, Lovren, Mandžukić)
Zadar - Rijeka 2:2 (Puljić, Sladojević/ Ah. Sharbini, Kreilach)
Zagreb - Šibenik 3:0 (Parlov 2, Mujdža)
Dinamo - Rijeka 8:5 (Mandžukić, Sammir, Lovren, Hrgović, Vrdoljak, Tomić, Šokota, Pivarić/ Ah. Sharbini 2, Križman 3)
Hajduk - Zadar 4:1 (Jozinović 2, Tičinović, Maloča/ Ljubičić)

TABLICA

1. Hajduk 15
2. Zagreb 10
3. Zadar 8
4. Dinamo 6
-----------------
5. Rijeka 2
6. Šibenik 1

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.