Zadru pobjeda na teškom gostovanju u Sarajevu
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 9.1.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić - najbolji igrač susreta Foto: ZadarSport.com (Arhiva)


Čini se kako je Zadar napokon ušao u seriju gostujućih pobjeda u NLB ligi. U 16. kolu regionalnog natjecanja savladana je Bosna rezultatom 67-62 uz vrlo dobru partiju Hrvoja Perića koji je još jednom vodio Zadrane do pobjede. Ova pobjeda je važna u smislu ostanka u utrci za plasmanom na Final Four ali i u smislu podizanja morala momčadi koji je bio narušen brojnim porazima u gostima ove sezone.

Zadar je tijekom utakmice uglavnom kontrolirao rezultat, imao prednost i do 20 razlike ali u pojedinim periodima igre ponovno je došlo do pada koncentracije po tko zna koji put ove sezone pa se Bosna znala opasno približiti, najopasnije na samom kraju kada su došli na -3, pola minute prije kraja.

Početak susreta ipak nije bio dobar za Zadar. Bosna je u utakmicu ušla maksimalno borbeno i agresivno, tako da je ubrzo na semaforu pisalo 8-0 za domaćina. Srećom, nije puno trebalo Zadranima da se saberu i pohvataju konce igre. Nakon početne serije Bosne, uzvratili su gosti istom mjerom uz nekoliko trica raspoloženih Gečevskog i Stipčevića.

Prvi period igre tako je završen u egalu, prednošću Zadra 20-19. Druga četvrtina bila je najbolja što se tiče igre Zadra. Pogotovo se to odnosi na igru u obrani, koja je bila maestralna jer je domaćin u tom razdoblju ubacio svega 6 poena, što je premalo želi li se dobiti ikoga u NLB ligi a kamoli Zadra.

Inače, goste je sada predvodio Dixon, uglavnom pogađajući slobodna bacanja. Sukladno dobroj igri u obrani, prednost Zadra konstantno je rasla do konačnih 45-25. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a uz Dixona u redovima Zadra najzapaženiji su bili Perić i Ivanov.

Pitanje je zašto su Zadrani ušli u drugi dio u takvom izadnju, kada je Bosna napravlia pomalo nevjerojatnu seriju od 15-0. Time su domaći košarkaši nadoknadili sve loše iz prethodne četvrtine i vratili zanimljivost utakmici za koju su vjerojatno svi prisutni u sarajevskoj dvorani pomislili da je gotova. Prednost Zadra, koji je na prvi koš čekao više od 5 minuta, smanjena je na 5 razlike.

Nije to prvi put da Zadrani provode toliko vremena na terenu bez da ubace barem jednu loptu u koš. Ovog puta, na sreću, nisu kažnjeni kao na utakmici u Novom Sadu. Da li je tome razlog slabiji protivnik ili ipak nešto kvalitetnija igra Zadra nije ni previše bitno jer pišu se dva boda i pobjeda u gostima. Zahvaljujući ponavjiše raspoloženom Periću Zadar u posljednju četvrtinu ulazi sa vodstvom 53-43.

Nakon odmora nastavlia se bolja igra Zadra, prednost je ubrzo podebljana i na 14 razlike, što gosti održavaju do tri minute prije kraja. Tada Bosna započinje treću veliku seriju na utakmici, ovoga puta sa 11-0 dolaze 62-65 oko pola minute prije kraja. Imala je Bosna i napad za izjednačenje, ali junak utakmice, Hrvoje Perić, krade loptu Ikoniću i efektno završava utakmicu, zakucavanjem za konačnih 67-62 za Zadar.



KK Bosna: Ivanović 14, Rakić, Vučurović 3, Đurasović 2, Zimić 1, Suljagić 2, Klinac, Šehović 3, Ikonić 20, Pašalić 2, Đorđević 4, Burrell 11.

KK Zadar: Perić 21 (6 skok, 4 ukrad., 3 asist.), Stipčević 7, Rančić (4 ukrad., 3 asist.), Dixon 11, Johnson 3 (4 sk, 4 as), Olivari, Prostran, Gečevski 16 (12 skok., 2 blok.), Ružić, Macura 2, Ivanov 7 (5 skok.).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.