Zadar i Zagreb izborili prolaz u drugi krug, Dinamo jedva
Piše: H.B. | Objavljeno 9.1.2009 u 23:40.
ZDNews.hr

Dragan Župan Foto: M.G.


Nogometaši Zadra uspjeli su se plasirati u drugi krug natjecanja Dvoranskog prvenstva u malom nogometu koje se održava u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Utakmica Zadra i Zagreba završila je 2:2, dok je u drugom susretu Zadar slavio nad Osijekom 2:1.

Zadar i Zagreb u drugi krug natjecanja prenose četiri boda, dok Dinamo kreće od nule – bez iti jednog osvojenog boda s obzirom da je izgubio i od Zadra i od Zagreba. Prolaz u drugi krug jučer su izborili Hajduk, Šibenik i Rijeka.

ZADAR – ZAGREB 2:2


Nogometaši Zadra prvu prigodu protiv Zagreba imali su u 3. minuti kada je svoj prvi udarac na utakmici oprobao Dragan Župan, no lopta nije završila tamo gdje je Župan želio. Samo nekoliko trenutaka kasnije Zadrane je u vodstvo doveo Hajdukov igrač na posudbi u Zadru Ćurjurić koji je lijepim udarcem matirao Škorića.

U 7. minuti Zadrani su imali još jednu izglednu prigodu. Marko Rašo išao je prema Škoriću no vratar Zagreba pravovremeno je reagirao te uspješno otklonio prijetnju.
U 10. minuti stopostotnu priliku za Zadrane imao je Dragan Župan koje ga je odlično proigrao Želimir Terkeš. Župan je probao sa ruba deveterca, no njegov udarac uspješno skida Bašić.

Samo nekoliko trenutaka prije kraja prvog dijela suđen je prekršaj Ljubičića na Jurendiću, prekršaj kojega je jedino sudac vidio, a zbog prigovora Dragan Župan dobio je žuti karton.

U 16. minuti kapetan Zadrana Jakov Surać pada u kaznenom prostoru Zagreba, no iako su tribine tražile kazneni udarac sudac je samo odmahnuo rukom. Priliku iz kontranapada Zadra nešto kasnije imao je i Bećiri, igrač Zadra no sve je ostalo samo na pokušajima.

U 19. minuti Zadrani primaju gol, Oršulić je uputio udarac s desetak metara koji je bio neuhvatljiv za zadarskog vratara Antonia Ježinu. U 23. Minuti Dragan Župan radi velemajstorski potez te diže tribine na noge, i na kraju zabija pogodak za vodstvo Zadrana od 2:1.

U posljednjoj minuti Pjesnici su ipak uspjeli doći do izjednačenja preko Krstanovića koji zabija za konačnih Zadar – Zagreb 2:2.

Zadar: Vuković, Ježina, Milin, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić, Surać, Bećiri, Župan

Zagreb: Škorić, Bašić, Mehmedagić, Pavlović, Kartelo, Pejić, Abdurahimi, Krstanović, Jurendić, Grgić, Ivanković, Oršulić, Parlov, Jugović, Sesar

OSIJEK – ZADAR 1:2


Izabranici Dalibora Zebića poveli su već u prvoj minuti. Akciju je izradio kapetan Zadra Jakov Surać koji preskače loptu, a na nju natrčava Dragan Župan koji unutar deveterca gađa suprotni kut Zagrebovih vrata te Zadrani vode 1:0. Osijek prijeti preko Babića u 5. minuti, no odlični Andrija Vuković otklanja prijetnju Osijeka.

Osijek je imao priliku iz slobodnog udarca preko Hrnčevića, no lopta odlazi pored vratnice. U 8. minuti Osječani dolaze do izjednačenja kada je Barišić naletio na odbijenu loptu Hrnčevića te lagano poentirao za 1:1.

Minutu kasnije Dragan Župan odlično puca sa desetak metara, no loptu s gol linije uspio je izvaditi vratar Osijeka i tako privremeno sačuvao Osječane od novog pogotka.

U 13. minuti, sretnoj za Zadrane kapetan Jakov Surać još jednom pokazuje da je na visini zadatka te sa petnaestak metara efikasno zabija za konačnih Osijek – Zadar 1:2.
Pred sam kraj susreta Zadrani su umalo primili pogodak, no na sreću svih 5000 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića, zadarski vratar Andrija Vuković odlično je reagirao u 19., a potom i 23. minuti

Osijek: Vargić, Kardum, Pranjić, Pušić, Škorić, Hrnčević, Stranatić, Ibriks, Jugović, Vida, Barišić, Prijić, Babić, Vidaković, Miličević

Zadar: Vuković, Ježina, Milin, Surać, Bećiri, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić

U subotu se igra ukupno devet utakmica u finalnoj skupini, a prva utakmica započinje u 16 sati. Četiri prvoplasirane momčadi na kraju dana će nastaviti natjecanje u nedjelju kada su na rasporedu utakmice polufinala, za treće mjesto i finalna utakmica.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.